Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:21:47

Вогнеборці ліквідували 3 пожежі, що виникли внаслідок порушення правил пожежної безпеки при експлуатації приладів пічного опалення

14.11.2016   11:47Агенцiя

Зі зниженням температури на Чернігівщині почастішали випадки виникнення пожеж з причини порушення громадянами правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації приладів опалення.

Особливого занепокоєння викликає стан опалювальних печей в оселях людей похилого віку, інвалідів, багатодітних родин та осіб, що зловживають спиртними напоями. За статистикою, саме в їх помешканнях найчастіше виникають пожежі, адже утримання опалення в належному стані вимагає матеріальних затрат.

Впродовж минулих вихідних вогнеборцями підрозділів УДСНС в області ліквідовано 3 пожежі, що виникли внаслідок порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

12 листопада о 23:50 у с. Погреби Прилуцького району сталася пожежа житлового будинку. Причиною загоряння послужила відсутність безпечної протипожежної відстані від печі до дерев’яної стіни будинку.

13 листопада о 08:01 з аналогічної причини сталася пожежа житлового будинку по вул. Тернавіотів у м. Ніжин. Вогнем пошкоджено стіну на площі 6 кв.м.

Цього ж дня о 16:30 в одному з приватних господарств у смт Замглай Ріпкинського району сталося загорання господарчої будівлі. Вогнем знищено покрівлю та перекриття на площі 40 кв.м.

За попередніми даними, причиною пожежі послужила відсутність безпечної протипожежної розділки між димарем печі та дерев'яними конструкціями перекриття сараю.

Інформуючи про факти пожеж, рятувальники ДСНС у Чернігівській області ще раз закликають населення частіше звертати увагу на стан печей, димарів з метою своєчасного очищення їх від сажі, а також виявлення та замурування тріщин. Щоб уникнути загоряння від теплового впливу, не перегрівайте надмірно опалювальні прилади та не розташовуйте поблизу них ліжка, меблі, дрова або інші спалимі речі. Пам’ятайте, дотримання правил пожежної безпеки допоможе Вам уникнути лиха й зберегти своє життя та майно.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини