Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:03:14

Розгляд резонансної справи щодо квартирної оборудки триває. ВІДЕО

14.11.2016   08:18Агенцiя

У Деснянському суді Чернігова триває розгляд резонансної справи щодо квартирної оборудки, внаслідок якої мати з малолітньою дитиною залишилися без житла. На черговому судовому засіданні обвинувачена жінка визнала свою провину і фактично взяла всю відповідальність на себе.

Нагадаємо, чернігівка Валентина Шевченко в 2013-му році придбала квартиру для своєї доньки Юлії Юрченко у сусідньому під’їзді в своєму ж будинку по вулиці Бєлова, 37, корпус 3. Але через два роки нових мешканців викликали до суду. Виявилося, попередня господарка заявила, що її квартира була продана незаконно. Ця господарка – Валентина Новгородська, яка зараз живе в Італії – заявила, що квартира була продана нібито по підробленій довіреності, виданій на її доньку Ксенію Булгаєву.

Три роки тому ніхто не повідомив покупцям, що з квартирою щось негаразд; копія довіреності була завірена нотаріусом. Господарка ж стверджує, що довіреність фальшива, і навіть подала до суду на доньку – за підробку документів.

Суд постановив повернути квартиру Новгородській. Так Юлія Юрченко з малою дитиною, якій зараз 6 років, залишається фактично без житла, а до того ж сім’ї так поки й не повернули гроші – виплачені за квартиру в 13-му році майже триста тисяч гривень.

Цю справу (цивільну, про майно) розглядає суд вже касаційної інстанції в Києві. А тим часом у Деснянському суді в Чернігові йдуть засідання з кримінальної справи по звинуваченню Ксенії Булгаєвої – доньки господарки, що нібито підробила довіреність. На черговому засіданні обвинувачена Ксенія Булгаєва, яка раніше заперечувала свою вину, тепер визнала її. А от грошей у неї немає, стверджує Булгаєва. Всі кошти, мовляв, вона передала чоловікові, а він виїхав і місце його перебування, за її словами, невідоме. Містом розповсюджені чутки, що чоловік зараз перебуває в окупованому Криму.

Сім’я Шевченко-Юрченко продовжує наполягати на проведенні додаткової експертизи документів, за якими в 13-му році купили квартиру. Якщо підпис попередньої господарки був не фальшивий, а справжній, то суть справи виявиться зовсім іншою. Тож потерпіла подала клопотання про виклик до суду нотаріуса, представника агентства, а також господарки квартири (Новгородської) і чоловіка Булгаєвої – але його ще треба знайти. Свідків викликали на наступне засідання суду 29-го листопада.

Чому ця справа суспільно важлива? Як бачимо, добросовісні покупці в Чернігові, придбавши квартиру через агентство нерухомості, можуть залишитися і без житла, й без грошей. Цей ризик теоретично може торкнутися будь-кого. Тому ми будемо слідкувати за розвитком подій і інформуватимемо про це глядачів.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини