Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 08:17:23

Громади зможуть розвиватися. До того ж – на власний розсуд і за власні кошти

14.11.2016   08:00

Жителі Рудні Козелецького району, яке входить до Деснянської об’єднаної територіальної громади, урочисто відзначали газифікацію села. Будівництво підвідного газопроводу протяжністю майже чотири кілометри здійснило ПАТ «Чернігівгазбуд» за кошти, надані меценатом.

Звертаючись до присутніх на заході місцевих жителів, голови Деснянської об’єднаної територіальної громади, старости сіл Морівськ, Отрохи і Рудня, голів Козелецьких РДА та районної ради, депутатів рад різних рівнів, представників газопостачальної компанії та мецената, чиїм коштом було здійснено газифікацію – голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч, зокрема, зазначив:

«В області незабаром замість 597 сільських рад утвориться 50 – 60 об’єднаних територіальних громад, які матимуть власні кошти, що дасть можливість розв’язувати соціально-економічні питання громад, розпоряджатися землями. За рік існування Деснянської об’єднаної територіальної громади проведено будівництво і ремонт доріг із твердим покриттям, освітлення вулиць у населених пунктах, ремонт клубів. І сьогоднішня подія – відкриття підвідного газопроводу – стане черговим важливим внеском у покращення добробуту людей, якості їх життя, створить додаткові можливості для молодих спеціалістів, щоб вони поверталися та працювали на благо свого рідного села та району».

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.