Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:14:07

Чиновників підозрюють у заточці тендеру під завод Бутка, чиї коштовні автобуси виявилися несправними

11.11.2016   15:56Агенцiя

Правоохоронці підозрюють посадових осіб Центру матеріально-технічного та інформаційного забезпечення освітніх закладів Чернігівської облради у зловживанні службовим становищем під час проведення конкурсних торгів щодо закупівлі шкільних автобусів у ПАТ «Чернігівський автозавод» («ЧАЗ»).

Про це свідчить ухвала Новозаводського райсуду м. Чернігова від 31 жовтня.

Розслідування у кримінальному провадженні № 12016270080000608 проводить слідче управління ГУ Нацполіції Чернігівської області.

У квітні Центр матеріально-технічного та інформаційного забезпечення освітніх закладів обради спочатку замовив у «Чернігівського автозаводу» сім шкільних автобусів по 1,41 млн грн, але згодом обсяг і вартість закупівлі трохи зменшили. У результаті до кінця року «ЧАЗ» по цьому договору повинен поставити шість автобусів по 1,40 млн. грн. на загальну суму 8,38 млн грн.

Слідство встановило, що комітет конкурсних торгів Центру матеріально-технічного та інформаційного забезпечення освітніх закладів облради умисно розробив тендерну документацію під двох учасників: ПАТ «Чернігівський автозавод» і ТОВ «Окраїна».

У підсумку комітет відхилив пропозицію ТОВ «Радіал-Україна» із найвигіднішою ціною (1,20 млн грн за автобус) та акцептував пропозицію «ЧАЗ», яка перевищила очікувану вартість тендеру на 1,44 млн грн. В подальшому Центр передав два автобуси «Еталон» А08111ш Бобровицькій райдержадміністрації, яка передала їх у користування школам.

Як з’ясувалося, один з автобусів постійно доводилося ремонтувати через несправності, які непритаманні невживаним автобусам, а у іншого був пошкоджений двигун, номер якого не співпадав з технічною документацію.

Слідство вважає, що узгоджені дії посадових осіб Центру і «ЧАЗ» під час проведення торгів призвели до закупівлі за бюджетні кошти технічно несправних автобусів.

31 жовтня суд надав слідчим доступ до документів стосовно закупівлі шкільних автобусів, які знаходяться у приміщенні Центру матеріально-технічного та інформаційного забезпечення освітніх закладів, а також щодо передачі Центром транспортних засобів Бобровицькій РДА та щодо технічного обслуговування двох автобусів.

«ЧАЗ» разом із ПАТ «Бориспільський автозавод» входить до корпорації «Еталон». Власниками «ЧАЗу» є ТОВ «Логістичний центр «Еталон», ТОВ «Бодмін-Україна» і АТ «Bodmin AG» (Швейцарія).

Засновниками ТОВ «ЛЦ «Еталон» є Володимир Бутко і «Бодмін-Україна», кінцевими власниками котрого є сам Бутко і компанія «Bodmin AG». Кінцевим бенефіціаром останньої значиться швейцарець Петер Швотцер.

ТОВ «Окраїна» належить Олександру Рибальченку, який є офіційним дилером вищезгаданого «Бориспільского автозаводу».

Засновником київської фірми «Радіал Україна» є ТОВ «Гармонія» харків’янина Владислава Кулікова. «Гармонія» була прописана в Києві по пров. Балтійському, 20 разом із ТОВ «Група компаній «АІС». Останнє пов’язане з нардепом Дмитром Святашем (раніше – Партія регіонів, зараз – «Відродження») та екс-нардепом від Партії регіонів Василем Поляковим. Куліков раніше керував ПІІ «Автоінвестстрой-Брок» та ТОВ «АІС-Моторс» з тієї ж групи.


http://nashigroshi.org/2016/11/10/chynovnykiv-pidozryuyut-u-zatochtsi-tenderu-pid-zavod-butka-chyji-koshtovni-avtobusy-vyyavylysya-nespravnymy/

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.