Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 02:43:10

В Чернігові відновлюється повноцінний соціальний діалог з міською владою

07.11.2016   10:07Агенцiя

Днями в приміщенні Федерації профспілкових організацій Чернігівської області відбулася зустріч міського голови Чернігова Владислава Атрошенка з членами президії ФПО.

Розпочинаючи зустріч, Ігор Москаленко — голова обласної Федерації озвучив коло проблем, які найбільше турбують спілчан. А це питання відновлення повноцінної роботи промислових підприємств міста, ліквідація заборгованості із заробітної плати,  зменшення державної субвенції на фінансування бюджетних установ, збільшення вартості комунальних послуг та ін.

Розпочинаючи зустріч, міський голова наголосив, що налаштований на співпрацю з профспілками та усією громадою у вирішенні проблем чернігівців. Далі Владислав Атрошенко охарактеризував сучасний стан економіки міста, а також вплив на неї загальнодержавних процесів.

Значна увага була приділено обговоренню міського бюджету. “Ми бачимо зростання розміру  бюджету, але паралельно збільшується тягар на нього, адже нам передаються цілі напрямки, як то профтехосвіта, частково освіта і медицина та ін.” — наголосив очільник Чернігова. Виходячи з цього треба, мислити більш прагматично: порахувати скільки реально необхідно місць в наших лікарнях, як оптимізувати управлінські структури в бюджетній сфері, як зробити так, щоб профтехосвіта гнучко реагувала на потреби ринку праці і готувала дійсно потрібних спеціалістів.

Резюмуючи, Владислав Атрошенко визначив одне із завдань своєї діяльності наступним чином: “Необхідно навчити чиновників усіх рівнів мислити стратегічно (чого досі не було) та концентрувати обмежені ресурси в конкретному напрямку. І в цьому питанні я завжди готовий чути профспілки”.

Далі профспілкові лідери задали декілька найважливіших питань до керівника міста та домовились зробити подібні зустрічі регулярними. І вже на наступний раз запланували обговорити конкретні проблеми різних галузей та підприємств міста.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.