Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:28:09

У "Чернігівводоканалі" гроші замість ремонту комп’ютерів пішли на закупівлю нової техніки для екс-директора

31.10.2016   07:52Агенцiя

Правоохоронці підозрюють службовців комунального підприємства «Чернігівводоканал» у розтраті бюджетних коштів під час ремонту комп’ютерів підприємства. Про це свідчить ухвала Новозаводського районного суду м. Чернігова.

За даними слідства, у 2013-2015 рр «Чернігівводоканал» замовив у фізособи-підприємця послуги з ремонту комп’ютерів на суму 575 тис грн.

У грудні 2015 року вони підписали акти виконаних робіт. Проте правоохоронці встановили, що  у документації відсутні назви та технічні параметри комплектуючих, не вказана окрема вартість робіт за видами, не зазначені дані, відповідно до яких розраховувалась вартість послуг.

Також відсутні інші документи, які б підтверджували ремонт техніки. При цьому більшість працівників водоканалу повідомили, що їхні системні блоки не ремонтували.

Інженер з автоматизованих систем КП «Чернігівводоканал», який відповідав за ремонт комп’ютерів і підписував акти виконаних робіт, теж підтвердив, що більшість комп’ютерів фактично не ремонтувалася. Натомість на виділені на ремонт гроші була закуплена комп’ютерна техніка, яку інженер особисто завантажив у службовий автомобіль керівника «Чернігівводоканалу» за його вказівкою. Кінцеві користувачі техніки невідомі.

Слідство також встановило, що акти виконаних робіт були підписані інженером та підприємцем у той час, коли останній був за кордоном.

20 жовтня суд надав слідчому управлінню Національної поліції у Чернігівській області тимчасовий доступ до документації операторів мобільного зв’язку щодо розмов інженера та підприємця.

Раніше суд надав слідчому дозвіл на доступ до документації відносно договорів про ремонт комп’ютерної техніки, а також щодо діяльності інженера комунального підприємства та підприємця.

З середини 2000-х і до початку 2016 року КП «Чернігівводоканал» очолював Олександр Шкінь, який вважався креатурою колишнього мера Чернігова Олександра Соколова. У березні цього року теперішній міський голова Чернігова Владислав Атрошенко зі скандалом відсторонив Шкіня від керування підприємством. Мер звинуватив Шкіня у розтраті коштів підприємства та корупційних махінаціях. З квітня 2016 року директором «Чернігівводоканал» є людина Атрошенка Сергій Малявко.

У 2010-2015 рр Шкінь був депутатом Чернігівської міськради. Був обраний він Партії регіонів.

http://cn.strichka.com/item/54480484

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини