Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 09:48:00

Колектив спиртзаводу вимагає від керівництва “Укрспирту” зупинити масові звільнення

27.10.2016   09:56

Робітники Ковальовського спиртового заводу, що знаходиться в селі Тупичів Чернігівської області, вийшли на протест біля заводу з плакатами та українськими прапорами.

Колектив вимагав від керівництва “Укрспирту” залишити людей в спокої та датизаводу працювати.

Обурення колективу викликала так звана атестаційна комісія, яка приїхала занаказом нового керівника “Укрспирту” Олега Дрожжіна. Своїм замом він зробив люстрованого міліціонера часів Януковича – Григорія Полковнікова, який і втілює «юридичну схему» звільнення працівників з заводів.

Робітники впевненні, нове керівництво “Укрспирту” під виглядом атестації розпочинає масштабні звільнення в галузі. І занепокоєння людей не безпідставне, бо в селі Підгайчики Івано-Франківської області така ж комісія вже провела атестацію, згідно якої всіх атестованих звільнили. Тому приїзд атестаційної комісії від нового керівництва «Укрспирту» у селі Тупичівзустріли масовим протестом.


Світлана Сорва, працівниця спиртзаводу впевнена, що єдине в селі підприємство хочуть захопити і лишити громаду останньої надії:

- Ми зібрались тут, щоб висловити свою думку про те, чому нам не дають працювати. Наше село покинули напризволяще. Коли нас показували по телебаченню, то обізвали аборигенами. А розруха в нас зараз тому, що раніше на заводі працював штат зі ста чоловік. Кормилося сто сімей. І зараз ми хочемо і готові працювати! Та хтось в Києві зацікавлений нас прибрати, кожну людину, щоб потім швиденько захапати наш завод.

null

Володимир Сєрков, представник трудової династії, на Ковальовськомузаводі він працює так, як колись працював його батько. Зараз він разом з колективом відстоює своє право жити гідно:

- З 2003 року я на заводі, а зараз працювати не дають. Чому – незрозуміло. Нам життєвонеобхідно, щоб завод працював, щоб ми не субсидії отримували, а самі могли платити за ті ж комунальні. Буду стояти до останнього за свій завод!

null

Руслана Телеш, інженер-хімік спиртзаводу:

- Завод давав роботу більш ніж сотні людей. Зарплата була нормальна, стабільна, люди були задоволені, молодь залишалася і працювала тут. А потім зупинили завод і все.

Надія на те, що завод запрацює з’явилася навесні 2016 року. З нового врожаю завод повинен бувзапрацювати на повну потужність. Голова профкому, заступник директора з технічних питань Олександр Шпак розповів, як готували завод до запуску.

null

- Ми переатестували виробництво, почали набирати штат людей. Потім навіть почали завозити зерно, закупати всі матеріали. Чекали тільки команди «працюйте!». І потім в “Укрспирті” змінилось керівництво. І якщо раніше нам звідти по декілька раз на день дзвонили, то тепер нас там стали просто ігнорувати!

Євгенія Романенко теж працювала на заводі:

- А потім мені довелось написати заяву на звільнення, бо його зупинили. Нехай би те київське керівництво, прожило б в селі на одному господарстві, не маючи зарплати та роботи – так як ми! Зараз за все треба платити, а скільки треба, щоб дітей на ноги поставити!  Була б робота, була б і зарплата і я могла б вивчити свою дитину, дати їй вищу освіту. Чому нашому заводу не дають роботи?

Замовлення на виготовлення готової продукції, які сьогодні розподіляють в Києві, на Тупичівськийзавод не приходять. Після зміни керівництва «Укрспирту» влітку 2016 року підготовку до запуску заводу зупинили. Замість Чернігівщини замовлення йдуть до Львівських заводів. Саме така несправедливість викликала обурення тупичівських робітників. Вони вимагають від керівництва «Укрспирту»негайного запуску заводу. Як воно буде покаже час. Але поки ясно одне: думку чернігівських робітників до уваги нове керівництво “Укрспирту” не бере.


http://espreso.tv/news/2016/10/26/kolektyv_spyrtzavodu_vymagaye_vid_kerivnyctva_ukrspyrtu_zupynyty_masovi_zvilnennya

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини