Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:16:04

Слідчі дії стосовно членів псевдодержавного утворення "Титульний суверенний народ України"

21.10.2016   09:26Агенцiя

У рамках відкритого кримінального провадження Служба безпеки України спільно з прокуратурою веде слідчі дії стосовно членів псевдодержавного утворення «Титульний суверенний народ України».

Як встановили співробітники СБУ, на Чернігівщині група осіб створила самопроголошені владні структури, у тому числі органи місцевого самоврядування, судові та правоохоронні органи, фінансові установи.
   
Члени незаконного об’єднання не визнають повноважень державних органів влади України, відмовляються виконувати вимоги українського законодавства щодо призову на строкову військову службу.

Також незаконне об’єднання розпочало видачу мешканцям регіону т.зв. «паспортів людини корінного народу України» з обіцянкою звільнення від оподаткування, непідсудності органам судової влади України, уникнення сплати комунальних платежів, недоторканості майна та ін.
Намагаючись отримати визнання, зловмисники організували листування з органами державної влади, правоохоронними структурами та посольствами іноземних держав.    

Під час обшуків у помешканнях та офісних приміщеннях псевдоутворення оперативники спецслужби вилучили устави та статутні документи; бланки паспортів довільного зразка, посвідчення, водійські права; печатки та штампи; виготовлені власні банкноти; автомобільні номери тощо.
   
Досудове розслідування триває.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини