Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 21:13:12

Поліція затримала кримінальний дует, який скоїв серію зухвалих розбійних нападів на жінок

15.10.2016   09:04

Поліцейські відділу кримінальної поліції Чернігівського відділу поліції спільно з колегами з Головного управління Нацполіції затримали кримінальний дует розбійників, які наводили жах на чернігівок.

Як розповів тимчасово виконуючий обов'язки начальника Чернігівського відділу поліції майор поліції Олексій Клунко, починаючи з 2 жовтня до чергової частини регулярно надходили заяви про зухвалі розбійні напади на жінок.

Схема нападів була продумана та розділена за ролями. Незалежно від часу доби (хоча більшість злочинів була скоєна у вечірній час) чоловік підбігав до потерпілих зі спини та погрожував своїм жертвам ножем або шприцем з нібито ВІЛ-інфікованою кров’ю. Казав, що буде досить однієї подряпини, аби жінка заразилася СНІДом.

В цей же час напарниця злодія підходила до потерпілих та поступово знімала з переляканих жінок золоті прикраси, витягувала з сумочок гаманці з грошима. Одного дня кримінальний дует напав навіть на молоду дівчину, яка поверталася додому з малолітньою дочкою. Дитина стала свідком того, як злочинці напали на матір.

Отримавши прикмети розбійників, поліцейські розпочали пошуки зловмисників. Всі сили та заходи були спрямовані на встановлення та затримання зухвалих злочинців.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що до розбоїв причетні двоє наркозалежних, раніше судимих за майнові злочини чернігівців - 37-річний чоловік та 33-річна жінка.

Правоохоронці перекрили місця їх можливої появи, але розбійники зрозуміли, що коло навкруги їх звужується. Тому вони вирішили тікати з Чернігова спочатку до столиці, а потім до Донецька. Саме під час спроби виїзду з міста кримінальний дует був затриманий чернігівськими правоохоронцями.

Розбійників доправили до поліцейського відділу. Затримані під впливом беззаперечних доказів зізналися у скоєнні 4 розбійних нападів та 2 пограбувань і повідомили, що відібрані у жінок прикраси здавали до ломбардів. Гроші витрачали на наркотики.

У своє виправдання вони повідомили правоохоронцям, що у їхніх шприцах не було ВІЛ-інфікованої крові, адже вони хворі лише на … гепатит.

За всіма фактами розбійних нападів та пограбувань відкриті кримінальні провадження відповідно за ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій) - карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна та за ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж) - карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.

Триває досудове розслідування та перевіряється їх причетність до інших подібних злочинів.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.