Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 11:31:24

"Елегантна хірургія" стала топ-темою конференції онкологів

11.10.2016   08:09Агенцiя

Під час масштабної медичної конференції «Новітні технології в онкохірургії та гінекології», що відбулася 7 жовтня у Снов’янці, головним предметом обговорення став метод зварювання судин та розтину біологічних тканин за допомогою електрокоагулятора.

Ініціатором зустрічі стали українське виробниче підприємство «СВАРМЕД», Чернігівський обласний онкологічний диспансер, Національний інститут раку та Національна медична академії післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика.

Апаратура, яка здійснила прорив у вітчизняній хірургії, виробляється українським підприємством. Як зазначив директор «Свармеду» Дмитро Кункін, серед переваг апарату: він значно нижчий за ціною, втім не поступається за якістю іноземним аналогам. І головне – є мобільним, портативним (всього 3 кг), а отже дозволяє «ходити» за пацієнтом, а не навпаки.

На думку медиків, за «зварниками в білих халатах» – майбутнє, адже метод скорочує період оперативного втручання у три рази, малотравматичний, зводить до мінімуму крововтрати та післяопераційні ускладнення. У медицині навіть з’явився новий термін «елегантна хірургія». Метод електрозварювання тканин набагато простіший технічно, ніж накладення шовних з’єднань. Звісно, за умови належного його освоєння та наявності практичних навичок. Втім їхня географія останнім часом лише збільшується. На сьогодні за допомогою електрокоагуляторів оперують не тільки у клініках Києва, а й за його межами. Новітні прогресивні технології вдало впроваджуються й на Чернігівщині, зокрема в онкодиспансері, міському пологовому будинку, обласній дитячій лікарні, 2-й міській лікарні.

Як зазначив головний лікар онкодиспансеру Валерій Зуб, метод відмінно зарекомендував себе в урології, гінекології, торакальній хірургії. Чотири із шести операційних укомплектовані електрокоагуляторами. На рахунку хірургів закладу вже певна кількість вдалих оперативних втручань саме за допомогою методу зварювання. Про що і йшлося в доповідях провідних хірургів онкологічного диспансеру, які підкріплювалися візуальними прикладами.

Втім спектр призначення апарату українського виробника не обмежується сталою операційною. Так звана «зварка» ефективно зарекомендувала себе і в умовах бойових дій на сході нашої держави, про що сповістив один із багатьох доповідачів конференції та співзасновник Першого мобільного медичного шпиталю України Геннадій Друзенко.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини