Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:06:33

Держекоінспекція просить Чернігів утриматися від згоди на прийняття сміття зі Львова

29.09.2016   15:11

Державна екологічна інспекція Чернігівської області просить Чернігівську міську раду утриматися від рішення про надання згоди на прийняття сміття зі Львова.

Як повідомляє Держекоінспекція, технічний стан полігону твердих побутових відходів Чернігова виключає можливість додаткових обсягів розміщення відходів. Полігон ТПВ в Чернігові функціонує з 1961 року. Схемою санітарної очистки міста експлуатація об’єкта передбачалась до 1997 року, але через відсутність альтернативних варіантів утилізації сміття він продовжує функціонувати.

За даними екологів, на даний час площа під розміщення відходів на полігоні практично вичерпана, при цьому там щорічно розміщується більше 100 тис. тонн відходів, загальний обсяг становить 5 млн тонн.

За даними досліджень останніх років, вміст забруднюючих речовин у пробах води із спостережних свердловин значно перевищує допустимі концентрації по вмісту хлору, магнію, натрію, капролактаму, формальдегіду, заліза, міді.

Екологи вважають, що прийняття рішення про надання дозволу на розміщення на полігоні Чернігова відходів з інших регіонів створить передумови для виникнення додаткових факторів соціальної напруги у зонах потенційного негативного впливу сміттєзвалища.

Питання про можливість розміщення у Чернігові сміття зі Львова було порушено під час засідання виконкому міськради. Обговорення прийняттям рішення не завершилося, хоча більшість членів виконкому висловили згоду. Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко повідомив, що мер Львова Андрій Садовий звернувся із проханням приймати сміття зі Львова – одну машину на добу упродовж 1,5 місяців.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини