Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:37:01

Чернігівська ОДПІ вважає, що відкрита до діалогу з платниками податків

24.09.2016   10:39Агенцiя

Про актуальні питання податкового законодавства, електронні сервіси та адміністративні послуги, які пропонуються ДФС України, порядок розгляду звернень громадян та запитів на публічну інформацію йшлося на семінарі, який провели фахівці Чернігівської ОДПІ.

Фахівці податкової нагадали про зміни в адмініструванні податку на прибуток та зосередили увагу на помилках, що припускають платники при заповненні податкової звітності.

Начальник відділу адміністрування податку на прибуток Ольга Зубок вкотре звернула увагу бухгалтерів неприбуткових установ на предмет відповідності статутних документів організацій до вимог діючого законодавства, а у разі необхідності та з метою подальшого перебування організації у Реєстрі неприбуткових організацій і установ – внесення до них змін до 1 січня 2017 року.

В ході проведення заходу розглядалися зміни в адмініструванні акцизного податку, що стосуються платників акцизного податку – реалізаторів пального.

З питань обчислення і сплати земельного податку та податку на нерухомість у 2016 році виступила завідувач сектору адміністрування майнових податків і зборів з фізичних осіб Олена Березовська. Податківець розповіла про відповідальність за використання земельної ділянки без правовстановлюючих документів та за порушення граничних термінів сплати земельного податку та орендної плати за земельні ділянки.

Окрему увагу приділили адмініструванню ПДВ, зокрема термінам коригування в податковій декларації з податку на додану вартість податкових зобов’язань та податкового кредиту на підставі розрахунку коригування до податкової накладної. Так, розрахунки коригування до податкових накладних, складені з метою виправлення помилок у податкових накладних, не пов’язаних із зміною суми компенсації вартості товарів/послуг, у податковій звітності з ПДВ не відображаються.

Також нагадали, що штрафні санкції за порушення граничних термінів реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних розрахунку коригування до податкової накладної застосовуються контролюючими органами в порядку та розмірах, передбачених Податковим кодексом України, до особи, на яку покладено обов’язок щодо такої реєстрації, незалежно від причин, які призвели до порушення.

На актуальних питаннях справляння в поточному році екологічного податку і рентної плати зупинилася головний державний ревізор – інспектор відділу адміністрування екологічного податку та рентної плати і місцевих податків Марина Демиденко.

Зацікавленість присутніх викликала робота електронних сервісів та надання адміністративних послуг, що пропонуються службою.
Поряд з цим, під час проведення заходу були розглянуті актуальні питання справляння платежів до місцевого бюджету, подання звітності засобами телекомунікаційного зв’язку та забезпечення платників безкоштовними ключами електронного цифрового підпису тощо. Наголошено на обов’язку платників податків своєчасно і у повному обсязі сплачувати податки (збори, обов’язкові платежі) до бюджету.

Питання протидії корупції, необхідності легалізації зайнятості населення та відмови від зарплати “у конвертах” податківці теж не залишили поза увагою.

Завершення семінару відбулось у форматі запитань – відповідей та активної дискусії. Учасники заходу адресували податківцям низку запитань щодо порушених тем, на які отримали вичерпні відповіді.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини