Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:27:00

Поліція викрила зловмисників, які цистернами розкрадали нафту з нафтопромислу

20.09.2016   07:24

У Срібному Чернігівської області поліція арештувала на підпільній нафтобазі більше 25 тонн нафти, яку крадії збиралися продати на Сумщині.

Протягом двох тижнів правоохоронці Срібнянського відділу поліції вистежували зловмисників, які майже щотижня викрадали з нафтопромислу сиру нафту.

В результаті ретельно спланованої і вдало проведеної операції прилуцькі оперативники спільно з колегами зі Срібного вийшли на власника підпільної нафтобази, де крадена сировина перекачувалася в автоцистерни і відправлялася на Сумщину.

Поліцейські перевірили об’єкт якраз тоді, коли зловмисники пригнали на базу в Срібному повну автоцистерну «КАМАЗ», замасковану під зерновоз.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) та статтею 358 Кримінального кодексу України (підроблення документів).

В ході досудового розслідування для запобігання знищення та приховування знарядь вчинення кримінального правопорушення та викраденої нафти працівниками Прилуцького відділу поліції на території підпільної нафтобази був проведений невідкладний обшук, в ході якого виявлено та вилучено сідельний тягач «DAF» з напівпричепом-паливоцистерною, частково наповнену нафтою, бортовий тентований «КАМАЗ» з цистерною, повністю наповненою нафтою.

Також правоохоронці виявили заповнену нафтою стаціонарну металеву цистерну та мотопомпу зі шлангом. Фахівці відібрали зразки рідини для подальшого дослідження.

Загальний об’єм вилученої нафти становить більше 25 тонн, що за цінами чороного ринку складає близько 250 тисяч гривень.

Наразі проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх причетних до вчинення кримінального правопорушення осіб.

Поліцейські Прилуцького відділу поліції ГУНП в Чернігівській області звернулися з клопотанням до Прилуцької місцевої прокуратури про накладення арешту на вилучене майно та транспорті засоби.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини