Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:07:51

Чернігів представить свої соціальні проекти на форумі українських активістів UkraineLab у Берліні

19.09.2016   08:01Агенцiя

Активісти Чернігова візьмуть участь у форумі «UkraineLab: поліфонія активізму та дослідження європейськості», що відбудеться в Берліні 19 – 22 вересня.

На форумі Марина Коновальчук поділиться з активістами з усієї України досвідом інноваційної роботи Академії креативності «Чернігівські ініціативні креативні студенти», Юрій Трофименко та Вікторія Гоголь розкажуть про Центр гуманістичних технологій АХАЛАР.

UkraineLab збере близько 200 учасників, гостей та експертів з 11 країн, які працюють над проектами в Україні чи для неї. Попередні форуми UkraineLab приймали Київ, Івано-Франківськ, Краматорськ і Слов’янськ (квітень 2016).

UkraineLab розпочнеться з інтерактивного музею історій активізму з/для України та Європи. Дев’ять особистих історій – юристки й музиканта з України, художниці з Іспанії, української активістки з Берліна та інші – будуть представлені в різних форматах, і оповідачі кожної історії будуть присутні особисто.

«Важливо нагадувати про Україну в Німеччині в чесному ключі. Ми хочемо дати німцям не пропагандистський продукт, а такий, у якому вони можуть взяти участь, подискутувати, побачити різні точки зору. Тобто чесний продукт, який вони сприйматимуть», – говорить Альона Каравай, координаторка форуму UkraineLab.


ДОВІДКА:
UkraineLab – це міждисциплінарна платформа для ефективного мережування та міжсекторного співробітництва для агентів змін, які працюють над проектами інноваційного розвитку в і для України. Це мозковий центр, де можуть народжуватися візії та інновації для громадянського суспільства та культури, так само як і діючий центр, де ці ідеї можуть одразу випробовуватись на практиці та трасформуватися в реальні партнерства.
У 2015 році в рамках пілотного року UkraineLab було проведено 2 форуми для близько 110 агентів змін з України та Європи, в рамках яких працювали над інноваційними та міждисциплінарними підходами міжсекторального співробітництва, розвитком візій для громадянського сектора та культури в Україні. У 2016 році програма складається з двох форумів: UkraineLab: Розвиток громад та локальні ініціативи в (пост)кризових регіонах (квітень 2016, Краматорськ та Слов’янськ) та UkraineLab: поліфонія активізму та дослідження європейськості (Берлін).
Організатори: Програма UkraineLab з українського боку реалізується громадською організацією «Інша Освіта», яка працює по всій території Україні з 2010 року та займається менеджментом якості неформальної освіти та освіти дорослих. Партнером форуму з німецького боку є спілка МіtОst, яка 15 років поспіль розвиває різноманітну та відкриту мережу Центральної, Східної та Південної Європи зі своїми східними сусідами. MitOst реалізує проекти, які сприяють розвитку культурного обміну та громадянської активності, та є наразі дахом для багатьох міжнародних довготермінових програм за цими напрямками.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини