Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 10:08:18

У Чернігові відзначають 152-у річницю від дня народження Михайла Коцюбинського

16.09.2016   14:58Агенцiя

Урочистості з нагоди 152-ї річниці від дня народження Михайла Коцюбинського відбулись 16 вересня, у Чернігові.

Аби вшанувати пам’ять видатного українського літератора, зранку біля його могили на Болдиній горі зібралися представники обласної та міської влади, письменники, журналісти, шкільна молодь, всі, хто небайдужий до творчої спадщини митця.

Мітинг пам’яті розпочався покладанням квітів до могили письменника та його дружини.

Глибоку шану і повагу славетному земляку в своїх виступах висловили заступник голови – керівник апарату Чернігівської ОДА Наталія Романова, заступник голови обласної ради Арсен Дідур та письменниця Ганна Баран.

– Це людина, яка щиро любила наш чернігівський край. І мабуть, саме ця земля давала йому натхнення для написання найкращих творів, таких як «Fata morgana», «Тіні забутих предків» та інших, – зазначила Наталія Романова.

Директор Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М. М. Коцюбинського Ігор Коцюбинський подякував усім, хто прийшов ушанувати його геніального прадіда.

Продовженням урочистих заходів стало вручення Обласної літературно-мистецької премії ім. М. Коцюбинського, яке відбулося в садибі письменника.

Цьогоріч її лауреатами стали:

- у номінації «Поезія» – Лариса Ткач за збірку «Кришталева роса»;

- у номінації «Проза» – Любов Пономаренко за книжку «Синє яблуко для Ілонки»;

- у номінації «Народознавство» – Олександр Ковальчук за монографію «Візуальне у творчості М. Коцюбинського»;

- у номінації «Декоративне та образотворче мистецтво» – Євген Кріп за цикл робіт «Чернігів-45»;

- у номінації «Театрально-музичне мистецтво» – творче об’єднання «Актор і лялька» за цикл вистав «В своїй хаті своя правда, і сила, і воля».

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.