Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:07:32

Визначено кращий танковий взвод Збройних Сил України. ВІДЕО

10.09.2016   18:04Агенцiя

Подвиг танкістів в нинішній війні, яку веде Україна проти загарбника, переоцінити неможливо.

Цієї неділі вони відзначають своє професійне свято. Напередодні ж кращих з них – за підсумками конкурсу на кращий танковий взвод, який проходив в Гончарівському під Черніговом – нагородили державними відзнаками. З танкового полігону – наші кореспонденти.
 
Капітан Владислав Якубинський, 1 танкова бригада. Він нищив ворога під Донецьким аеропортом, за що отримав орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Тепер він кавалер ордена Богдана Хмельницького ІІ ступеня. На нагородження прибув з фронту, після – знову на фронт.
 
Владислав Якубинський – один з тих, хто отримав нагороди до Дня танкіста. З рук начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка – бойові ордени і медалі Героям. Більше тижня на полігоні першої танкової бригади у Гончарівському Чернігівського району тривав конкурс «Кращий танковий взвод Збройних Сил України». Кращі танкісти, а це передусім воїни, в яких за плечима великий бойовий досвід, брали в ньому участь. Причому вправи, які входили в програму конкурсу, — це те, з чим стикаються вояки на фронті.
 
Конкурс на кращий танковий взвод – це не просто свого роду спортивні змагання на броні, це відпрацювання реальних бойових завдань. Так, танкова карусель раніше до програми конкурсу танкістів не входила, хоча на фронті вона працює на відмінно. Йдеться про стрільбу з панцирника в русі, коли танки у взводі постійно зміщуються, не даючи ворогу вести стрільбу у відповідь. А спробуй підніми голову, коли максимальний час між пострілами – 30 секунд.
 
Командир взводу 14-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ Роман Багаєв – командир кращого танкового взводу Збройних Сил України, переможець конкурсу. Це він разом з побратимами здобував досвід під Дебальцевим. І тепер продемонстрував його на Гончарівському полігоні. За словами начальника Генерального штабу Віктора Муженка, переможці – всі, бо переможених немає.
 
Переможцям – 14-й бригаді — кубок і сертифікат на 90 тисяч гривень. До речі, інтрига в змаганнях танкістів трималася до останнього.
 
Бійці повернуться на фронт. І там їм обов’язково знадобиться те, чого їм бажали у привітаннях до Дня танкіста, – танкове здоров’я.

ЧОДТРК

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини