Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 15:25:31

В область надійшли вакцини від туберкульозу, дифтерії та правцю

08.09.2016   10:42Агенцiя

В Україну доставили 2,5 мільйона доз вакцини проти туберкульозу (БЦЖ), замовлену Міністерством охорони здоров’я через ЮНІСЕФ. Про це повідомила в. о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

– Постачання вакцини БЦЖ дозволяє подолати її гостру нестачу і створить умови для реалізації програми рутинної імунізації в Україні, – зазначила вона.

Також Уляна Супрун закликала батьків, працівників і керівників медичних установ не зволікати з вакцинацією, щоб захистити життя дітей.

– Легковажне ставлення до щеплень вже призвели до спалаху поліомієліту минулого року і двох випадків захворювання на правець за останній місяць. Нам критично треба підняти рівень вакцинації в Україні до європейського рівня, – підкреслила очільник профільного Міністерства та нагадала, що на сьогодні Україна має найнижчі показники вакцинації у Європі та одні із найнижчих у світі.

Представник ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс зазначила, що всього через їхню організацію Міністерство замовило 22 АРВ-препарати та вісім вакцин, необхідних для рутинної імунізації. Вона запевнила, що всі ці вакцини сертифіковані Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Зі свого боку, Уляна Супрун повідомила, що до середини вересня усі вакцини, замовлені у 2015 році, будуть доставлені в Україну. Вона нагадала, що через ЮНІСЕФ, ПРООН і Crown Agents вже закупили ліки та вакцини на загальну суму 2,2 мільярда гривень, та озвучила позицію Міністерства охорони здоров’я щодо створення прозорої та ефективної системи державних закупівель.

Також під час брифінгу повідомили, що у вересні МОЗ розраховує почати замовлення нових вакцин. Наразі закінчується підготовка договору про закупівлі вакцини та інших медикаментів за 2016 рік.

Чернігівська область 5 вересня вже отримала 25500 доз вакцин від туберкульозу (БЦЖ) та 24500 доз вакцини від дифтерії та правцю (АДП). Препарати виготовлені в Болгарії згідно міжнародних стандартів.

За повідомленням Управління охорони здоров’я ОДА, ці вакцини оперативно розподілені відповідно заявок у лікувальні заклади області.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини