Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 02:26:09

Як переселенці з Донбасу знайшли спокій і затишок на Чернігівщині. Історія багатодітної родини

06.09.2016   20:25Агенцiя

У селі Ховми, що на Борзнянщині Чернігівської області з’явилася багатодітна родина. Напередодні 1-го вересня сюди переїхала жити сі’я з міста Ілловайськ Донецької області.

Такий крок родині Кочубеїв зробити було не просто, людей змусило життя. Голова родини Володимир розповів, що ДНРівці забрали всю техніку, побили дружину, забрали документи.

Лишивши жінку, нападники силоміць забрали чоловіка, і він опинився у полоні. Вагітну вже всьоме дружину - Оксану Фіщук разом зі старшими дІтьми, в той же день місцева служба з надзвичайних ситуацій вивезла із зони війни. Коли ж розгорівся Ілловайський котел, Володимиру, який пробув у полоні 75 днів, пощастило втекти, згадує, переховувався у місцевих жителів ще близько двох місяців.

Потім родина Кочубеїв жила у лікарні одного з містечок Чернівецької області, Глибоцького району. Людям допомагали місцеві жителі, приносили одяг та харчі. Оксана з Володимиром влаштувалися на роботу. Чоловік працював столяром, жінка займалася музикою. Кочубеї не стояли на місці, шукали можливість покращити життя. Їм благодійники знайшли тих, хто шукає переселенців та пропонує житло. Допомогти згодилася голова Ховмівської сільської ради Наталія Кушніренко.

«Переселенці прибули 25 числа, я їх зустріла, підготувала будинок, допомогали персонал школи, батьки, помазали в будинку, вивезли сміття, завезли їм дрова для опалення будинку. Ми їх чекали, зустріли, люди допомагають харчами, хто чим може», - зазначає голова сільради.

Родина дійсно задоволена, кажуть, жити тут тепер можна спокійно, однак є деякі проблеми з умовами - немає води. Крім того, троє діточок з родини хворі на аутизм, вони потребують спеціальних методів лікування, дітям також потрібні психологи. Однак, малеча дуже талановита, старша донька Дарина - гарно малює, син Микола допомагає по господарству, самостійно вивчає релігію. Надалі родина планує облагороджувати нове житло та подвір*я, наступного року садитимуть город. Наразі ніхто з батьків не працює, тому вони звертаються по допомогу до небайдужих. Загалом сім’я Кочубеїв дякує усім, хто допоміг повернутися до спокійного життя.
Детально про те, що довелося пережити сім’ї з Ілловайська, дивіться у програмі `Життя без прикрас` на нашому телеканалі.

Вікторія Полевик, телеканал «Новий Чернігів»

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.