Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:37:24

Поліція Чернігівщини продемонструвала зацікавленій громадськості свої можливості. ФОТОрепортаж

03.09.2016   12:47Агенцiя

Представники підрозділів та служб поліції Чернігівщини під час культурно-масових заходів представили громадськості широкий спектр напрямків професії поліцейського.

Правоохоронці продемонстрували дорослим та юним глядачам сучасні зразки спеціальної техніки, спецзасобів та озброєння, що використовуються поліцейськими при виконанні своїх повноважень, а також провели показові виступи спецпризначенців.

Культурно-масові заходи для учнів чернігівських загальноосвітніх шкіл були проведені з метою профорієнтації та популяризації професії поліцейського. На території тренінгового центру Головного управління Національної поліції в Чернігівській області розташувалися експозиції підрозділів служби озброєння, вибухотехнічної служби та підрозділу особливого призначення. Гості могли потримати в руках різного виду зброю та спецзасоби, приміряти на себе амуніцію.

На майданчику для транспорту увазі відвідувачів було представлено авто та спецтранспорт поліції, в тому числі патрульної поліції. Школярі мали змогу посидіти у спецавто та на патрульному мотоциклі, випробувати гучномовець патрульного автомобіля.

Велике пожвавлення юних глядачів викликали виступи представників патрульної поліції, підрозділу швидкого реагування та роти поліції особливого призначення, які продемонстрували свої навички і вміння протистояти злочинцям, боронити громадян від нападу, затримувати правопорушників. Також глядачі схвально сприйняли показові виступи кінологів з курсу дресирування службових собак та затримання злочинців.

Як сказав керівник Головного управління Національної поліції в Чернігівській області полковник поліції Едуард Альохін: «Я вважаю, що поліція є невід’ємною частиною життя нашого суспільства, а враховуючи ту увагу, яка останнім часом приділяється їй, то мабуть і серйозною його частиною. Тому я хотів би, щоб підростаюче покоління було знайоме з цією сферою життя суспільства, тим паче з врахуванням тих подій, які відбуваються в країні і в поліції.

Вважаю за необхідне показувати дітям те, чим ми живемо, чим ми займаємося, «чим дихаємо», як ми змінюємось. Чим більше діти будуть знати, тим більше вони будуть ставити запитань і отримувати відповідей на ці питання. Ми показуємо реальну картину того, що маємо, нехай не завжди все рівно, гладко і благополучно, але правдиво. Діти повинні це бачити, симпатизувати і, мабуть, прагнути до цього. Чим більше суспільство знає про поліцію, а поліція знає про громадян, тим більший рівень їх взаємодії, тим краще для всіх частин суспільства. Це є основна задача на сьогодні і ми будемо проводити такі заходи якомога частіше».

У підсумку чимало дітлахів відзначали своє захоплення експозицією поліції, а дехто ще й додавав, що сам не проти спробувати у дорослому житті стати правоохоронцем.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.