Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:04:02

У Чернігівській міськраді привітали підприємців міста

02.09.2016   13:31

З нагоди професійного свята Дня підприємця Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко провів зустріч з представниками малого і середнього бізнесу Чернігова, повідомляє пресс-служба Чернігівської міської ради.

У вітальному слові міський голова зазначив, що підприємництво стало суттєвим фактором розвитку економіки нашого міста. Це переконливо засвідчує факт, що в цій сфері сьогодні працює близько 27 % населення працездатного віку, або 55,9 тис. осіб (15-64 років).

Від імені всієї громади міста Владислав Атрошенко подякував підприємцям за те, що вони, працюючи в непростих умовах, організовують власну справу, пропонують потрібний населенню продукт, створюють робочі місця, налагоджують торгівлю і тим самим сприяють наповненню місцевого бюджету.

Так, сьогодні частка малих та середніх підприємств у загальній кількості підприємств міста становить 99,9 %. У місті працює 2798 малих та середніх підприємств та 15,5 тисяч фізичних осіб - підприємців. Загальна сума надходжень до міського бюджету від діяльності малого бізнесу порівняно з минулим роком зросла в 1,3 рази і склала 211,8 млн грн.

Міський голова закликав представників бізнесу до конструктивного діалогу та підкреслив, що взаємини між владою та підприємцями мають будуватися на основі взаємоповаги, довіри та взаєморозуміння.

Під час зустрічі міський голова поінформував про найближчі перспективи Чернігова щодо будівництва, реалізації генерального плану міста, поліпшення благоустрою: облаштування нових зупиночних комплексів, освітлення міста, оновлення тролейбусного парку та ін.

Серед порушених питань окремі стосувались також перспектив розвитку туристичної галузі у місті, необхідності сплати податків, налагодження більш тісної співпраці з поліцією у питаннях запобігання скоєнню злочинів та забезпеченні  громадського порядку та ін.

Торкнулися також питання несанкціонованої торгівлі. Міський голова запевнив підприємців, що міська влада послідовно боротиметься з незаконною вуличною торгівлею, адже таке явище як стихійна торгівля у місті має бути ліквідоване, люди повинні працювати легально в цивілізованих умовах. Для малозабезпечених  верств населення спеціально облаштовані соціально-торгівельні майданчики.

Владислав Атрошенко наголосив на необхідності спільних дій всієї громади міста та спільної відповідальності за розвиток міста: «Наше місто має бути достойне кращих позицій серед інших обласних центрів країни і, навіть, за її межами. Необхідно спільно працювати на майбутнє свого міста і всієї країни, і для цього ми всі повинні бути єдині».

З нагоди свята міський голова побажав підприємцям успіхів у всіх добрих починаннях, прибутків та впевненості у завтрашньому дні. За традицією відбулося нагородження кращих підприємців міста Чернігова.

Розпорядженням Чернігівського міського голови, за сумлінну працю та з нагоди професійного свята – Дня підприємця:


1. Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджені:
– Демченко Володимир Григорович, фізична особа-підприємець;
– Жданова Юлія Юріївна, керівник студії дитячого розвитку та англійської мови "РозУмка";
– Титенок Володимир Андрійович, директор товариства з обмеженою відповідальністю "Датчикове підприємство "Завод Рапід";
– колектив комунального підприємства "Чернігівводоканал" Чернігівської міської ради – керівник Малявко Сергій Михайлович.


2. Подяка Чернігівського міського голови оголошена:

– Варнавському Сергію Дмитровичу, директору комунального підприємства "Ліки України" Чернігівської обласної ради (відзнаку отримує – Мартиненко Лариса Степанівна, заступник директора цього підприємства);
– Костенко Віолеті Ігорівні, фізичній особі-підприємцю;
– Кохан Наталії Федорівні, директору магазину "4 сезони";
– Романовській Наталії Олександрівні, директору приватного акціонерного товариства "Чернігівська швейна фабрика "Елегант";
– Семирозу Олександру Петровичу, фізичній особі-підприємцю;
– Федорчук Зої Іванівні, фізичній особі-підприємцю (відзнаку отримує Федорчук Віталій Валентинович);
– Цупікову Сергію Миколайовичу, фізичній особі-підприємцю;
– Чаусу Юрію Володимировичу, фізичній особі-підприємцю.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.