Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:57:18

Обласна станція переливання крові починає реалізацію багатомільйонного проекту

22.08.2016   13:02Агенцiя

Обласна станція переливання крові починає реалізацію багатомільйонного проекту у галузі державно-приватного партнерства: заклад отримав імпортне обладнання для виготовлення тромбоконцентрату.

Цим проектом передбачено не тільки запуск в роботу апарату виробничої трансфузіології, закупівлю та використання витратних матеріалів, а і ретельну підготовку кадрів з їхньою подальшою атестацією.

«Загалом процес займе десь близько півтора місяця, – запевняє головний лікар закладу Павло Герасименко. – Ми виважено поставимося до введення в дію цього апарату, він використовуватиметься для заготівлі тромбоконцентрату. Тобто, за його допомогою протягом двох годин проведення трансфузіологічної операції з крові донора видалятимуться тромбоцити – компонент, який зупиняє кровотечу. У першу чергу це онкогематологічні хворі, пацієнти з важкими травмами або запальними процесами, які тривалий час перебувають на лікуванні на реанімаційних ліжках. Контингент, що буде обслуговуватися у першу чергу – пацієнти обласної дитячої лікарні та обласного онкологічного диспансеру. А у другу чергу підключимо пацієнтів і інших лікарень. Цей гемокомпонент, який буде виготовлятися на апараті, в 3-4 рази ефективніший за той, що виробляється зараз».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини