Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:07:40

Капітальний ремонт дороги по вул. Шевченка: доля демонтованих бордюрів

18.08.2016   10:31

У зв’язку з неодноразовими запитаннями чернігівців про те, як місто буде використовувати гранітні бордюрні блоки, що демонтуються при ремонті дороги по вулиці Шевченка, прес-служба Чернігівської міської ради задала ці питання фахівцям Управління житлово-комунального господарства.

За інформацією управління ЖКГ, весь бордюрний камінь, демонтований під час цього ремонту, обліковується і використовується в дорожному господарстві міста. Блоки без значних пошкоджень встановлюються виконавцем ремонтних робіт на цій же вулиці Шевченка, а пошкоджені – передаються балансоутримувачу вулично-дорожньої мережі нашого міста, тобто комунальному шляхо-будівельному підприємству.

Як розповів директор КП «Шляхо-будівельне підприємство» Володимир Яловець, ці блоки КШБП зможе використовувати в поточних ремонтних роботах. На сьогодні отримано 3 вантажівки таких бордюрних блоків (це понад 100 метрів бордюру) з числа демонтованих на вул. Шевченка. Прийом відбувається згідно акту прийому-передачі.

Розподіл блоків на ушкоджені та повністю придатні відбувається згідно з підпунктом 4.4.5 ДСТУ 3587-97 «Автомобільні дороги, вулиці та залізничні переїзди». Бортові камені підлягають заміні якщо їх відкрита поверхня має руйнування більше ніж на 20 % площі, а також, якщо на поверхні є сколи глибиною більше ніж 3 см.

 Порядок визначення придатності передбачений наказом №154 від 23.09.2003 р. «Про затвердження Порядку проведення ремонту та утримання об'єктів благоустрою населених пунктів», затвердженим Державним комітетом України з питань житлово-комунального господарства. «Під час капітального ремонту безпосередньо на  об'єкті замовник  і  підрядник  уточнюють перелік і кількість придатних до  використання  матеріалів, про  що  складають  акт,  у якому зазначають придатні для використання   під   час   капітального   ремонту матеріали,   що передаються підряднику, та такі, що не придатні для зазначеної мети, які залишаються у замовника», - йдеться в ньому.

За проектом, всього робитиметься демонтаж бордюру  протяжністю 2858 м п., із яких гранітний - 1585 м п.

 Натомість буде встановлено 2909 м. бордюрів, частина яких - придатні бордюрні блоки з числа демонтованих, в тому числі й гранітних. Зокрема, такі кам’яні бордюри повторно встановлені на ділянці вулиці вздовж Центрального парку культури і відпочинку.


Довідково:

Виконавцем робіт по капітальному ремонту вул. Шевченка в  м. Чернігові (1-ша черга) визначено ТОВ «Гереліт» на умовах проведення відкритих торгів згідно з Законом України  «Про здійснення державних закупівель».

Пропозиції конкурсних торгів ТОВ «Юнідорбуд» та  комунального шляхо-будівельного підприємства були відхилені в зв’язку з не врахованими обсягами робіт в повному обсязі, які зазначені в технічному завданні ДКТ.

На теперішній час розпочаті роботи згідно з робочим проектом, затвердженого рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 05.05.2016 № 173 «Про затвердження проектно-кошторисної документації».

Згідно укладеного договору з ТОВ «Гереліт», гарантійний термін на види робіт та матеріали складає 10 років.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини