Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:34:55

Міста Чернігівщини приєднуються до пілотного проекту запровадження етичних стандартів в роботи рад

18.08.2016   08:21

Представники громадськості та влади в місті Мена Чернігівської області обговорили та внесли свої правки в проекти Етичного Кодексу та Положення про етичну комісію для місцевих рад на круглому столі “Етичний Кодекс: виклик для сучасного депутата”.

Серед присутніх на заході були представники громадських організацій міста, депутати міської ради, представники виконкому, місцевих ЗМІ  та поліції.

Присутні на обговоренні запропонували низку пропозицій до проектів нормативних актів. Зокрема, всі однозначно висказалися за збільшення квоти представництва громадськості в Етичній комісії – з 30 відсотків до п’ятдесяти. Також обговорили способи формування громадської частини комісії – через проведення загальних зборів,  на яких шляхом рейтингового голосування і буде вибрано найдостойніших членів громади до складу органу.

Також присутні вказали на останні зміни в загальноукраїнському антикорупційному  законодавстві та запропонували привести проекти положень до відповідності з сучасним понятійним  апаратом. 
Координатори проекту на Чернігівщині закликали всіх бажаючих надсилати свої пропозиції та зауваження щодо текстів документів протягом тижня на електрону адресу cpsa.chernigiv@gmail.com   
З текстами проектів Етичного Кодексу та Положення про етичну комісію для місцевих рад можна ознайомитися за посиланням:  http://www.ex.ua/103249498

Відзначимо, що тексти розглянутих документів були розроблені експертами відповідно до ЗУ “Про місцеве самоврядування”, ЗУ “Про статус депутатів місцевих рад”, ЗУ “Про запобігання корупції”, а також  методичних рекомендацій НАЗК.

Фінальний варіант Етичного Кодексу та Положення про етичну комісію розроблятиметься з урахуванням пропозицій від громадськості та депутатів.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.