Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:23:12

Круглий стіл за результатами реалізації проекту “Школа пацієнта щодо соціального супроводу"

16.08.2016   15:34Агенцiя

Активісти Чернігівського обласного відділення “Всеукраїнської Мережі ЛЖВ” провели круглий стіл за результатами реалізації проекту “Школа пацієнта щодо соціального супроводу для людей, що живуть з ВІЛ, інтегрованої з Програмою “Майстерня можливостей”.

Метою проведення круглого столу є презентація пілотної соціальної програми в контексті формування відповіді на епідемію ВІЛ.

Головне завдання проекту – формування у ВІЛ – позитивних людей високого рівня прихильності до АРВ (антиретровірусне лікування) через підвищення їх економічної спроможності. “Як показує досвід, досить часто низький економічний рівень життя ВІЛ – позитивних людей впливає на їх мотивацію приймати необхідні ліки – АРВ терапію”, – зазначає Тетяна Ярошенко (координатор проекту).

“Головною особливістю цієї інтервенції є те, що клієнти спочатку проходять навчання в“Школі пацієнта”. Участь у цій програмі можлива як для жінок, так і для чоловіків. Клієнти мають можливість дізнатися більше про життя з ВІЛ та ефективність АРВ – терапії в збереженні здоров’я ВІЛ – позитивних людей”, – переконана Тетяна.
Головні критерії участі жінок в даній програмі: ВІЛ – позитивний статус; вік від 18 років, наявність дітей до 6 років; перебування в скрутних життєвих обставинах, маючи мотивацію їх подолати; і низький рівень прихильності до прийому АРВ лікування. Уже після того, як жінки успішно пройдуть навчання в “Школі пацієнта”, вони переходять на другий етап – “Майстерня можливостей”, де клієнтки проходять навчальний курс з фінансової та економічної грамотності. Дана програма передбачає “Фонд підтримки жінок” для кожної учасниці (250 $). Ця сума витрачається на: оплату професійних курсів (перукарів, фотографів, кондитерів та ін.) або придбання обладнання (манікюрні набори, швейні машинки і ін.) для ведення професійної діяльності. “Фонд підтримки жінок” надає можливості почати / продовжити власну справу, стати більш економічно незалежними від кризових обставин, в яких вони перебували, і направити свою увагу не на побутові проблеми, а – збереження власного здоров’я”, – зазначає Ярошенко Тетяна.

Результати реалізації проекту (березень 2015 – червень 2016):
• Загальна кількість клієнтів, які пройшли навчання в “Школі пацієнта”: 133 (жінки – 94, чоловіки – 39)
• Кількість клієнток, які завершили програму “Майстерня можливостей”: 50 жінок
• Кількість клієнтів, які отримали послуги в рамках напрямку “Здоров’я партнера” (тестування партнерів ВІЛ – позитивних клієнтів на ВІЛ): 150 (89 – чоловіків, 61 жінка).

Використання “Фонду підтримки жінок”: оплачено 9 курсів перукарів і придбано 9 професійних наборів для перукарів, 1 водійські курси, 1 курси візажу; оплачено 5 курсів фахівців з манікюру та придбано 5 наборів професійних інструментів, 6 курсів по користуванню ПК; закуплено: 11 швейних машинок, 1 духовка, 3 ноутбука, 1 набір для творчості, 1 набір кондитера, 2 професійні набори перукаря. “Фондом підтримки жінок” вже встигли скористатися 41 клієнтка.

“Подібні програми можливо інтегрувати в інші соціальні групи”, – коментує Ярошенко Тетяна – “Особливо це стосується тих людей, які з різних причин мають низький рівень життя. Наступним нашим кроком стане пошук партнерів і ресурсів для реалізації подібних проектів для більш широкої аудиторії наших громадян (ВПО, безробітних, матір-одиначку і ін)”.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини