Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:12:38

На базі Менської виправної колонії відбулись обласні кінологічні змагання

16.08.2016   11:10

Чотирилапі друзі, зазвичай, стають членами сім'ї, але бувають випадки, коли саме собака – незамінний і надійний колега. Мова про службових чотирилапих, які вміють охороняти, захищати, шукати та багато іншого.

Цього року на базі Менської виправної колонії управління ДПтС України в Чернігівській області (№ 91) «майстерність» своїх чотириногих підопічних демонстрували кінологи з установ виконання покарань Чернігівської області. Участь у змаганнях взяли представники Чернігівського слідчого ізолятора, Менської виправної колонії (№ 91), Новгород-Сіверської установи виконання покарань (№ 31) та Прилуцької виховної колонії.

Програма змагань передбачала  низку завдань, які повинні виконати учасники. Найперше собаки з кінологами  демонстрували загальний курс дресирування: виконання команд «Сидіти», «Стояти», «До мене», «Місце», а також   вміння приносити  предмет, який кидає господар.
Друге завдання для розумних псів і їхніх  кінологів виявилось не з простих: вони долали смугу перешкод – загорожу, паркан, бар’єр, драбину та ін. А потім чотирилапі «колеги» проявляли   свої навички  з пошуку засудженого, який скоїв втечу. Уявного зловмисника вони шукали по гарячих слідах.

Спеціально обладнана ділянка на прилеглій території установи, на якій встановлені всі необхідні споруди, послужила полігоном для відпрацювання запланованих вправ. Кожен учасник-кінолог повинен був продемонструвати свою майстерність. При цьому слід відзначити, що всі учасники зі своїми собаками демонстрували достатній рівень підготовки, кожна собака виконала майже всі необхідні команди.

Переможцем став представник Прилуцької виховної колонії молодший інспектор-кінолог відділу режиму і охорони прапорщик внутрішньої служби Крило Олександр зі своєю службовою собакою на прізвисько «Герда», друге місце посів представник Новгород-Сіверської установи виконання покарань (№ 31) прапорщик внутрішньої служби Чмир Євген, третє місце зайняв молодший інспектор-кінолог відділу режиму і охорони Менської виправної колонії (№ 91) сержант внутрішньої служби Панченко Андрій.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини