Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 06:43:19

Депутати підтримали запит про будівництво пункту тимчасового утримання безпритульних тварин

15.08.2016   08:22Агенцiя

На засіданні 10-ї сесії Чернігівської міської ради надійшов депутатський запит від депутата Ірини Любухіной щодо проекту «Програми охорони тваринного світу, регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у місті Чернігові на 2016 – 2020 роки» який на даний час розробляється.

Депутат попросила більш детально пояснити, яким чином буде здійснюватися робота з безпритульними тваринами в місті.

Зокрема надати інформацію про термін закінчення розробки проекту, час завершення будівництва і початку роботи пункту тимчасовго утримання безпритульних тварин, обсяг його фінансування, штат працівників тощо.

Цей запит депутати підтримали.

Після закінчення голосування щодо запиту Чернігівський міський глова Владислав Атрошенко розповів про своє бачення майбутньої роботи такого центру.

- Безумовно, ми будемо використовувати досвід інших міст, які вже збудували такі пункти для безпритульних тварин, що показують ефективну роботу, - сказав він. - Коли я був в відряджені у місті Львів, то безпосередньо  відвідав такий пункт для безпритульних тварин. На фінансування цього закладу в Львові витрачається 2 млн грн на рік. Фінансування вистачає на утримання, обробку, обеззараження, клеймування приблизно 1000 тварин на рік. Приблизно 500 тварин люди забирають собі, а 500 тварин з проведенеми всіма дезінфекційними і іншими лікуваннями випускають на вулицю.

Штатний розклад працівників там - максимум 14 чоловік, але багато задіяно волонтерів. Загальна площа установи з подвір’ям становить десь 20 соток. Там втілюються цікаві ідеї - наприклад, планують зробити "Open Space", де з вулиці видно варіант домашньої кімнати, у якій живуть 1 чи 2 тварини. Люди з вулиці бачать їх через прозоре скло і можуть вибрати якусь собі.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини