Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 10:41:15

Прокуратура вживає заходів до недопущення незаконної передачі 1300 га земель водного фонду вартістю 17 мільйонів гривень приватній структурі

13.08.2016   10:00

Прокуратурою області вивчено стан додержання вимог законодавства при розпорядженні органами влади земельними ділянками водного фонду державної власності.

Установлено, що згідно з прийнятими 21.01.2016 Чернігівською обласною державною адміністрацією розпорядженнями, приватному акціонерному товариству надано дозволи на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) в Чернігівському районі загальною площею понад 1300 га та вартістю 17 мільйонів гривень.

Варто зазначити, що розроблення на підставі вказаного розпорядження, технічної документації є першим етапом узаконення права безоплатного використання земель. Згідно чинного законодавства, ці землі повинні надаватися на праві оренди з відповідним розміром орендної плати. 

Водночас, при прийнятті вказаних розпоряджень порушено ст. ст. 116, 122, 123, 134 Земельного кодексу України та не враховано, що ці землі є державною власністю і у постійному користуванні приватного товариства не перебувають. Більше того, розміщені на цих землях гідротехнічні споруди Мньовського рибцеху та Чернігівського риборозплідника (108 об’єктів) є державним майном, розпорядником яких є Фонд державного майна України, а балансоутримувачем - державне підприємство «Укрриба».

При цьому товариству ці споруди на праві власності або користування не належать, а державні акти на право постійного користування землею під ними видані раніше іншій юридичній особі й жодного відношення до цієї приватної структури не мають.

З метою скасування вказаного незаконного розпорядження прокуратурою області направлено відповідний позов до суду.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.