Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:43:24

Рятувальники підбили підсумки роботи за перше півріччя

04.08.2016   11:33Агенцiя

3 серпня в обласному Управлінні Держслужби України з надзвичайних ситуацій відбулось засідання Колегії.

Під головуванням начальника Управління полковника служби цивільного захисту Романа Гордового були підбиті підсумки роботи оперативно-рятувального гарнізону за 6 місяців 2016 року. В даному заході взяли участь керівний склад апарату Управління, підпорядкованих загонів, міських та районних підрозділів, а також голова обласної ради ветеранів.

Відкриваючи засідання Колегії, Роман Гордовий зазначив: "Впродовж першого півріччя зусилля органів і підрозділів служби цивільного захисту області були спрямовані на виконання вимог нормативно-правових актів щодо реалізації державної політики у сфері запобігання надзвичайним ситуаціям та забезпечення безпеки населення і територій.

Нам вдалося зменшити кількість пожеж, що виникли на території області. Підрозділи брали участь у гасінні лісових і торф`яних пожеж, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, забезпечували пожежну безпеку під час проведення проміжних виборів по 206-му виборчому округу. В цілому Державною службою України з надзвичайних ситуацій була дана позитивна оцінка діяльності Управління.

За підсумками оцінювання результатів роботи по основних напрямках діяльності, кращими визнано Чернігівський міський, Бахмацький та Варвинський районні гарнізони." Крім того, Роман Гордовий підкреслив той позитивний момент, що Державною службою України з надзвичайних ситуацій виділено додатково 260 млн. грн. для забезпечення потреб гарнізону під час виконання завдань за призначенням.

На Колегії з доповідями виступили перший заступник та заступники начальника Управління. Вони зазначили, що впродовж 6 місяців на Чернігівщині зареєстровано 4 надзвичайні ситуації, 810 пожеж та 1185 надзвичайних подій. Пожежно-рятувальними підрозділами під час гасіння пожеж врятовано 33 особи.
В ході засідання заслухано звіти начальників окремих районних підрозділів щодо організації роботи з виконання покладених завдань на місцях.

Підбиваючи підсумки Колегії, начальник Управління полковник служби цивільного захисту Роман Гордовий поставив ряд завдань керівникам підрозділів щодо профілактики загибелі людей на водних об'єктах, пожеж у екологічних системах, на об'єктах і житловому секторі, обладнання об’єктів системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення, забезпечення населення, яке проживає та працює в зоні можливого хімічного забруднення засобами індивідуального захисту органів дихання, покращення матеріально-технічного оснащення пожежно-рятувальних підрозділів, забезпечення їх постійної готовності до реагування на надзвичайні ситуації, дотримання особовим складом дисципліни та законності тощо.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини