Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:21:25

Поліція охорони розповіла журналістам як подбати про безпеку майна та не стати жертвою крадіїв

30.07.2016   13:49Агенцiя

На необхідність вжиття практичних заходів по охороні власного житла звернули увагу чернігівців заступник начальника Управління поліції охорони в Чернігівській області Олександр Яришко та власниця приватного охоронюваного будинку Тетяна Маркашова.

Питання особистої безпеки та безпеки майна в цілому для кожної людини надзвичайно важливе. Погодьтеся, жодна нормальна людина не прагне, аби її помешкання обікрали. В наш час розслаблятися не можна навіть йдучи з дому на годину-дві. Адже деяким спритникам цього вистачає, аби винести з оселі геть усе цінне. «Непроханим гостям» достатньо цього часу, щоб нанести візит до Вашого помешкання та спричинити збитки.

- Як свідчить сумна статистика, зазвичай, особливо загострюється криміногенна ситуація в період відпусток та під час відсутності власників помешкань вдома: кількість крадіжок майна зростає в рази. За офіційними даними на території Чернігівської області з початку року було здійснено більше 6 тисяч крадіжок, - розповів заступник начальника Управління поліції охорони в Чернігівській області Олександр Яришко. - Наразі, під охороною поліції охорони області знаходяться 3,5 тисячі об’єктів, з яких жодного пограбування не зафіксовано.

- Поліція охорони – єдина в Україні охоронна структура, працівники якої мають визначені Законом права та повноваження на озброєну охорону та застосування владних функцій щодо правопорушників. Поліція охорони забезпечує централізовану охорону об’єктів та помешкань громадян від несанкціонованого доступу, - наголосив правоохоронець.

Звісно ж, існує багато способів захисту свого майна – це встановлення ґрат на вікнах, замки складної конструкції, а також надсучасні броньовані двері, в приватних будинках – собака на подвір’ї. Виходячи з дому, слід пам’ятати прості правила – перевіряйте, чи зачинені вікна та двері в помешканні, а від’їжджаючи у відпустку, просіть сусідів або близьких родичів приглядати за домівкою, також якомога менше повідомляйте про свою відсутність вдома – це стосується зокрема соцмереж. Будьте пильними, адже злодії стають дедалі винахідливішими.

- Натомість, як показує досвід, вже один тільки факт наявності в будинку охоронної сигналізації змушує багатьох злодіїв відмовитися від скоєння злочину, – зауважив Олександр Яришко, а також розповів про комплекс послуг, який надає поліція охорони та про процес встановлення і підключення сигналізації на об’єктах.

Розповів правоохоронець і про систему «Термінового виклику поліції».

- Кожна людина, яка стала свідком чи потерпілим внаслідок будь-якого правопорушення, може звернутися до працівників об’єкту, на якому знаходиться «тривожна» кнопка поліції охорони, з проханням викликати допомогу. Об’єкти, на яких встановлені такі кнопки, позначені жовто-синіми наліпками з написом «Терміновий виклик поліції», - проінформував Олександр Яришко.

У Чернігівській області встановлено близько 180 таких приладів. Як правило, їх можна знайти в людних громадських.

Власниця приватного охоронюваного будинку Тетяна Маркашова, до якої завітали журналістка телеканалу «Сівер-Центр» та заступник начальника Управління поліції охорони в Чернігівській області Олександр Яришко, поділилася враженнями від отриманих послуг поліції охорони. Вона встановила сигналізацію в будинку навесні, а до цього часу ставала жертвою крадіїв тричі. Шукаючи захисту від «непроханих гостей», жінка довірила свою безпеку та безпеку свого майна поліції охорони.

Клієнтка поліції охорони подякувала співробітникам служби за оперативність та акуратність під час проведення робіт зі встановлення сигналізації в її будинку та порекомендувала громадянам подбати про безпеку свого майна заздалегідь. На щастя, поки застосувати обладнання і перевірити оперативність прибуття поліцейських охорони у жінки нагоди не виникало.

- Тепер я спокійно сплю та можу залишити свою домівку, адже вона перебуває під надійним захистом, - запевнила Тетяна Маркашова.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини