Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:30:13

Затверджені правила приєднання до комунальних водопровідних та каналізаційних мереж міста Чернігова

29.07.2016   10:23

До цього часу КП «Чернігівводоканал» не мало документу, який повинен чітко регулювати відносини, які виникають у процесі приєднання об`єктів до комунальних систем централізованого водопостачання та водовідведення м. Чернігова. Але на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради, який відбувся 21 липня відповідне рішення було затверджено.

З березня цього року службами підприємства почалась активна робота щодо виявлення фактів, коли роботи по підключенню споживачів до системи водопостачання та водовідведення проводились через фірми-посередники або напряму працівниками (без документального оформлення). Це стало причиною безоблікового користування водопостачанням та водовідведенням сотень фізичних осіб, що принесло збитки КП «Чернігівводоканал».

Як приклад цієї масштабної роботи, за останні чотири місяці виявлено понад 100 фактів безоблікового користування водопостачанням та водовідведенням. Споживачами-порушниками на сьогодні вже сплачено підприємству за безоблікове користування водою та каналізацією 250 тисяч гривень. І ще несплачені нарахування становлять понад 95 тисяч гривень.

Щоб поставити крапку у питанні незаконних врізок до системи централізованого водопостачання та водовідведення, керівництвом підприємства було прийняте рішення розробки правил, які врегулюють відносини, що виникають у процесі приєднання на постійній (довгостроковій) основі та тимчасового приєднання об`єктів до комунальних систем централізованого водопостачання та/або водовідведення м. Чернігова і поширюються на комунальне підприємство «Чернігівводоканал», як виробника послуг з централізованого водопостачання та водовідведення, та юридичних, фізичних осіб або фізичних осіб-підприємців, які мають намір тимчасово або на постійній (довгостроковій) основі приєднати об’єкти до систем централізованого водопостачання та/або водовідведення.

Положення цих Правил застосовуються і до споживачів, підключених на законних підставах до комунальних водопровідних та каналізаційних мереж до дня набрання чинності цими Правилами, з урахуванням наявності у таких споживачів необхідної документації, оформленої згідно з вимогами чинного на момент її видачі законодавства, та в частині, що не суперечить вимогам чинного законодавства України щодо підключення до мереж завершених будівництвом і введених в експлуатацію об’єктів.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини