Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:51:19

Підземний перехід біля готелю "Україна" у центрі Чернігова має бути відремонтований до... ?

11.07.2016   07:35

Виконком Чернігівської місьуради 7 липня скасував своє попереднє рішення від 3 липня 2013 року про визначення замовника реконструкції підземного переходу на перехресті проспектів Миру та Перемоги.

Рішенням виконкому від 3 липня 2013 року комунальному підприємству «Чернігівбудінвест» міської ради доручено укласти інвестиційний договір щодо реконструкції підземного переходу на перехресті проспектів Миру та Перемоги з учасником відкритого конкурсу на кращу інвестиційну пропозицію – товариством з обмеженою відповідальністю «Клубінвест».

Принциповою вимогою до проведення усього комплексу робіт із реконструкції підземного переходу є терміни виконання проектних та будівельних робіт, які не повинні перевищувати півтора роки від дня затвердження містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки виконкомом міської ради.

Втім, термін виконання робіт ТОВ «Клубінвест» сплинув 15 січня 2015 року, адже містобудівні умови і обмеження комунальному підприємству «Чернігівбудінвест» міської ради для реконструкції підземного переходу зі збільшенням його площі на перехресті проспектів Миру та Перемоги були затверджені та надані рішенням виконкому від 15 липня 2013 року, а рішенням від 18 листопада 2013 року були внесені зміни.

У зв’язку з неукладеним у визначений термін інвестиційного договору між КП «Чернігівбудінвест» міської ради та ТОВ «Клубінвест» члени виконкому визнали пункт 4 рішення виконкому від 3 липня 2013 року таким, що втратив чинність. Адже за цей час інвестор розробив лише проект реконструкції.

Чернігівський міський голова повідомив, що міська влада готова до діалогу і протягом декількох місяців веде перемовини з інвестором щодо визначення термінів початку виконання робіт, проте він уникає підписання будь-яких угод стосовно зобов’язуючих термінів.

Владислав Атрошенко наголосив, що це найважливіший підземний перехід у центральній частині міста і його необхідно відремонтувати до початку зими, адже у такому занедбаному стані він дуже небезпечний для чернігівців.

Як можливий варіант він запропонував знайти кошти у міському бюджеті перш за все для ремонту сходинок переходу до настання холодів, а пізніше інший інвестор має продовжити повну реконструкцію підземного переходу.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини