Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 13:40:25

Остер не несе загрозу Десні

07.07.2016   09:41

Про це під час наради в облдержадміністрації повідомив головний державний інспектор з охорони навколишнього середовища Чернігівської області, начальник Державної екологічно інспекції в регіоні Леонід Бурковський.

Річка до впадання в Десну самоочищується, тож загроза для питної води відсутня. Згідно досліджень, виявлені зміни кольору води та наявність стороннього запаху в річці Остер на території Ніжинського та Носівського районів спричинені природними процесами: заболоченість місцевості, цвітіння води, змиви дощами з сільськогосподарських угідь, високою температурою, що призвела до загибелі риби тощо.

Детальніше про це можна прочитати за посиланням.

Однак, як зазначив перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич, відповідне Міністерство стурбоване ситуацією. Зокрема, насторожує те, що служби не спрацювали на випередження та не повідомили про ситуацію відразу після виявлення перших ознак.

Також він зазначив, що вчора дав доручення профільним установам тримати ситуацію на контролі, а головам райдержадміністрацій вжити всіх заходів з її стабілізації та безпеки населення.

І хоча наразі в області не зареєстровано випадків захворювань через використання води з Остра, втім зайва обережність не завадить, тож не рекомендується пити воду, купатися чи виловлювати рибу у місцях, де зафіксовано органічне забруднення.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини