Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 00:32:18

Поліція затримала злочинну групу, яка скоїла розбійний напад на маршрутку

07.07.2016   07:22

Поліцейські з роти дорожньо-патрульної служби, діючи в рамках оперативного плану «Перехоплення», затримали на автошляху Чернігів-Київ мікроавтобус «Фольксваген», три пасажири якого перед цим скоїли розбійний напад на водія маршрутного таксі.

5 липня о 18:20 на лінію «102» Головного управління Національної поліції в Чернігівській області звернувся 31-річний чернігівець, який працює водієм маршрутного таксі "Чернігів-Десна".

Він повідомив, що близько 18:00 в селищі Десна Козелецького району на нього було скоєно розбійний напад. Троє невідомих чоловіків, погрожуючи потерпілому ножем, відкрито заволоділи грошима в сумі близько 5000 гривень та пошкодили два колеса в автомобілі заявника. Водій маршрутки встиг помітити, що нападники втекли на мікроавтобусі «Фольксваген», та повідомив поліцейським прикмети цього автомобіля.

Всі наряди дорожньо-патрульної служби поліції, які здійснювали нагляд за дорожнім рухом на трасах державного значення, були негайно орієнтовані на пошук і затримання зловмисників. В області почав діяти план «Перехоплення».

За кілька хвилин після отримання орієнтування інспектори роти ДПС, які несли службу поблизу стаціонарного посту №3 в с. Кіпті Козелецького району, побачили мікроавтобус, який повністю підпадав під опис. Правоохоронці зупинили транспортний засіб та викликали на місце події слідчо-оперативну групу.

В салоні затриманого автомобіля перебували четверо — водій, 35-річний киянин, та три пасажири: 52-річний житель столиці, 33-річний та 26-річний жителі Черкаської області. Двоє з трьох пасажирів раніше вже були судимі.

Під час затримання зловмисники поводили себе зухвало та словесно погрожували поліції. При поверхневому огляді транспортного засобу поліцейські виявили в його салоні грошові кошти, предмети, схожі на боєприпаси, та два ножі — розкладний і звичайний кухонний.
Підозрюваних було доставлено до Козелецького відділу поліції ГУНП в Чернігівській області для подальшої перевірки даних осіб на причетність до скоєних злочинів.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне впровадження за частиною 2 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб або особою, яка раніше вчинила розбій або бандитизм) - карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування. В ході його, зокрема, перевіряється і можлива причетність цієї міжрегіональної групи «гастролерів» до скоєння подібних злочинів в інших областях України.
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.