Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:15:21

Увага! Африканська чума свиней!

01.07.2016   13:30Агенцiя

За уточненою інформацією 29 червня в с. Хибалівка Куликівського району у приватному господарстві по вул. Миру, зафіксовано загибель 6 голів свиней.

З метою проведення дослідження на інфекційні хвороби були відібрані біологічні матеріали та направлені до Київського державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. За результатами дослідження патолого-анатомічних матеріалів підтверджено захворювання на "африканську чуму свиней" (акт №004181 п.м./16 від  30.06.2016 року).

Протягом 30 червня проведено обхід 96 дворів, вилучено 38 свиней, з них 32 свині з господарства по вул. Миру. Всіх свиней умертвили безкровним методом та утилізували шляхом спалювання.

1 липня заплановано подальший обхід приватних господарств з метою вилучення та утилізації тварин.

Здійснення протиепізоотичних заходів продовжується.

Щоб максимально запобігти зараженню своїх тварин, вам необхідно дотримуватись наступних правил:

-  Тримати тварин у закритих приміщеннях і не випускати їх на вигули;

-  Обов`язково повідомте про наявність у вас свиней ветеринарну службу міста Ніжина, вашу тварину буде щеплено проти класичної чуми свиней (безкоштовно);

- Закуповуйте корми на офіційних ринках, вимагайте у продавців супровідні документи, що гарантують якість та безпечність корму;

-  Регулярно здійснюйте обробку ваших тварин проти комах, кліщів;

-  Регулярно та комплексно боріться з миловидними гризунами;

- Зберігайте високу культуру господарювання, не намагайтесь не санкціоновано перевозити живих та забитих тварин без ветеринарних документів;

-   Здійснюйте подвійний забій тільки з дозволу державної служби ветеринарної медицини;

-   По можливості, утримуйтесь від приватних поїздок до країн, в яких зареєстровано АЧС, ні в якому разі не перевозьте з неї тварин та продукцію тваринного походження;

-   Не купуйте м`ясо або сало на стихійних ринках, або в місцях несанкціонованої торгівлі. Воно може бути небезпечним!

Шановні громадяни! При найменших ознаках захворювання свиней у вашому господарстві, а також при відомих вам випадках просимо повідомляти державну службу ветеринарної медицини м. Ніжина.


В.о. начальника управління Держпродспоживслужби міста Ніжина
 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.