Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:02:20

Відбувся благодійний аукціон, на якому збирали кошти на літній табір для особливих дітей

30.06.2016   15:55

«Я такий як ти» - так називався благодійний аукціон, який пройшов учора, 29 червня, в Чернігівському обласному художньому музеї ім. Г. П. Галагана.

Участь у благодійному аукціоні як покупці взяли Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, секретар міської ради Віктор Бистров, окремі депутати міської ради, представники обласної влади, помічники народних депутатів України, представники гуманітарних громадських організацій, просто небайдужі чернігівці.

Цей аукціон став частиною великого проекту, спрямованого на формування соціальної інклюзії. У якості лотів пропонувалися 10 дитячих малюнків та 10 футболок з цими малюнками. Це кращі роботи конкурсу дитячого малюнка «Я такий як ти», обрані в результаті двомісячного онлайн-голосування з-поміж багатьох малюнків дітей з усієї області. Їх автори - діти-інваліди та їхні друзі та однокласники, а тема - інтеграція таких особливих дітей у громаду.

Захід розпочався саме з нагородження переможців конкурсу цінними призами та футболками, на яких надруковано їхні малюнки. Нагороди вручив особисто Чернігівський міський голова.

У розпочатому після цього аукціоні вартість лота стартувала від 250 гривень. Найбільша ціна за лот досягла однієї тисячі гривень.

Виручені кошти – 6 тисяч 300 гривень та 50 доларів США – допоможуть у проведенні небайдужими активістами інтеграційного літнього табору  для 40 дітей-інвалідів і такої ж кількості їх батьків та волонтерів. Табір працюватиме з 4 по 11 липня в Менському районі Чернігівської області.

Захід організавано Чернігівською громадськолю організацією «Голос батьків» в партнерстві з Відділом інклюзивного навчання Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти в рамках проекту «Я такий як ти», який реалізується за підтримки проекту «Розвиток та підтримка громадських ініціатив в Україні», що відбувається завдяки сприянню Національного фонду підтримки демократії (NED).

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.