Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 03:49:11

Як просто зберігати ресурси в побуті знають в Чернігові

28.06.2016   09:28

Відвідувачі центру зайнятості долучилися до семінару «Енергозбереження для ОСББ», який провела 24 червня Громадянська мережа ОПОРА в Чернігівському міському центрі зайнятості.

Говорили не тільки про енергозбереження у кожного в квартирі, а й про те, як це правильно робити у всьому багатоквартирному будинку: які лампи краще встановлювати в під’їздах, за якою технологією проводити утеплення дому та на що звертати увагу, аби не втрачати тепло. Як допоміжний механізм згадали і про ОСББ, враховуючи можливості, які надають місцеві та загальнодержавні програми підтримки.

Місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Наталія Висіканець роз’яснила зміни, які очікують на всі багатоповерхові будинки відповідно до Закону України «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирних будинках».
Руйнація монополії ЖЕКів стимулюватиме зростання відповідальності жителів щодо управління будинком. Відтак, мешканці можуть або самостійно управляти будинком і створити ОСББ, або ж органи місцевого самоврядування оберуть для них кампанію-управителя.

«Знання про енергоефективність та енергозберігаючі заходи важливі, тому що безробітні люди потерпають від браку коштів і будь-яка економія для них важлива, а також впевненість, що їхні гроші будуть витрачені правильно. Тому цей семінар зі збереження ресурсів та раціонального їх використання є актуальним особливо для цієї категорії», – наголошує співробітник Чернігівського міського центру зайнятості.

Представниця ОПОРИ навела прості приклади економії, які кожен може використовувати в себе в дома. Розглядали датчики руху як реальну можливість заощаджувати електроенергію, коли вона не потрібна. У багатоквартирних будинках їх краще встановлювати в коридорах, у під’їзді на сходах та в інших місцях спільного користування, а в приватному будинку – біля дверей та на подвір’ї.

Варто бути уважним і при виборі побутових приладів. Енергозберігаючі побутові прилади мають маркування «А» чи «А+». Холодильник такого класу споживатиме на 30-50% менше електроенергії, ніж пристрій такого ж об’єму марки «В».

Також треба бути уважним при використанні приладів. Режим очікування для комп’ютера та інших електронних приладів може бути використаний, якщо його залишати на кілька хвилин, а не на всю ніч. Слід вимикати пристрої, якими ніхто не користується, при цьому не забувати вимикати штекер з розетки. Це не лише дозволить заощадити електроенергію, а й вбереже техніку від впливу можливих перепадів електроенергії.

Щоб детально проаналізувати отриману інформацію всі учасники отримали інформаційні матеріали, підготовлені в рамкам Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.