Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:52:22

Поліцейська спецоперація "Мак-2016" в самому розпалі

25.06.2016   14:25Агенцiя

На Чернігівщині тривають оперативно-профілактичні заходи з виявлення та знищення нелегальних посівів снодійного маку та конопель.

Метою заходів є виявлення та знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку і конопель, перекриття усталених каналів надходження наркотичних засобів від виробника до споживача та притягнення наркоторгівців до кримінальної відповідальності.

Окрім того поліцейські Чернігівського відділу поліції звертаються до мешканців міста, які проживають у приватному секторі та до керівників комунальних і приватних підприємств з проханням самостійно вживати заходи по виявленню та знищенню дикоростучих посівів маку і конопель, адже за посів маку чи конопель передбачена як адміністративна так і кримінальна відповідальність.

Так, за незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку в кількості до 100 рослин чи конопель до 10 рослин передбачена адміністративна відповідальність (ст. 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення) — штраф від вісімнадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних наркотиковмісних рослин.

Якщо ж правопорушник виростить від 100 до 500 рослин снодійного маку або від 10 до 50 рослин конопель - йому загрожує вже кримінальна відповідальність (ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України) — штраф від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. А якщо цей фігурант вже раніше притягувався до відповідальності за оборудки з наркотиками - йому не оминути тюремного ув’язнення. Частина 2 статті 310 Кримінального кодексу України передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.

Правоохоронці нагадують громадянам про заборону незаконного посіву наркотичного зілля і застерігають не гратися у хованки із законом — «пронесе – не пронесе».

Відповідно до законодавства, право на вирощування нарковмісних рослин мають лише юридичні особи, які для цього повинні отримати спеціальні дозволи.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.