Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:43:46

Активісти громад з усієї України зберуться на форум у Чернігові

23.06.2016   09:33Агенцiя

24 – 25 червня у Чернігові, у приміщенні готелю «Профспілковий» вже втретє відбудеться Всеукраїнський форум «Від ідеї до успіху: місцеві ініціативи змінюють життя українських громад», організований мережею «Громадські ініціативи України».

Традиційною особливістю Форуму є акцент на тих активностях, які відбуваються безпосередньо у місцевих громадах, прямо впливаючи на життя людей. У рамках Форуму відбудуться представлення та обговорення найкращого досвіду громадської активності на місцевому рівні, а також майстер-класи, презентації, дискусії і живе спілкування успішних громадських активістів з усієї України.

Так, програмою Форуму передбачена панельна дискусія «Роль громадських ініціатив в процесі трансформації країни. Досвід країн Центральної і Східної Європи» за участю гостей з Польщі та Білорусії.  Заплановані також тематичні дискусії щодо  участі громадськості в процесах прийняття рішень, залучення до процесів децентралізації та захисту прав людини в сучасній Україні, зокрема в контексті подій, що відбуваються на Донбасі.

В перший день роботи Форуму відбудеться  також шість майстер класів на актуальні для НГО теми, як то запровадження «бюджетів участі»,  цифрової безпеки в діяльності НУО, врахування гендерного аспекту  діяльності організацій, поради щодо написання якісних проектних заявок від досвідчених експертів конкурсних комісій та побудови ефективної комунікації.

Другий день Форуму буде присвячений новим  можливості для НУО - відбудуться виступи представників міжнародних та донорських організацій, презентація видань організацій громадянського суспільства.

Однією з «родзинок» Форуму стане відзначення та нагородження найкращих громадських ініціатив у різних сферах, починаючи від екології і волонтерства, до культури та благодійності.
Запрошуємо представників національних та місцевих засобів масової інформації, Інтернет-ЗМІ та громадських журналістів взяти участь у Форумі.

Початок реєстрації учасників Форуму 24 червня  о 10.00, «Навчально-методичний центр» Федерації профспілкових організацій Чернігівської області (м. Чернігів, вул. Шевченка, 105–а).
 
Контакти:
Юрій Степанець, тел. 0679607264, vinmonp@gmail.com
Руслана Стасюк, тел. 050 140 53 16, 096 464 88 33, ruslana.stasiuk@gmail.com

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини