Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:13:59

Поліція Чернігова та громадськість обговорили шляхи подальшої співпраці

22.06.2016   07:35Агенцiя

В дискусійному клубі «Експертна думка» м.Чернігова відбувся «круглий стіл» за участі керівників Чернігівського відділу поліції, патрульної поліції Чернігова, а також представників Чернігівської міської ради та громадськості міста на тему «Поліція і громада Чернігова: шляхи взаємодії».

Серед питань які були винесені на порядок денний –
- Пріоритети розвитку національної поліції в місті Чернігові;
- Роль місцевих органів влади в діяльності поліції та забезпеченні правопорядку;
- Підвищення рівня довіри населення до правоохоронних органів;
- Співпраця поліції з населенням та підзвітність перед місцевою громадою.

Ведуча проекту Катерина Данькова спочатку надала слово представникам поліції, а потім робота пішла у форматі діалогу між поліцією і громадськістю.

Зокрема начальник Чернігівського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області Сергій Кагітін повідомив, що наразі, хоча рівень злочинності в місті і є на 25 % вищий, ніж у відповідний період торік, але це майже вдвічі менше ніж у лютому цього року.
 
Важливим досягненням нової патрульної поліції Чернігова є підвищення у кілька разів оперативності реагування на звернення громадян та забезпечення 100% реєстрації всієї інформації, що надходить по лінії «102». Саме збільшення майже у півтора рази кількості звернень громадян і свідчить про високий рівень довіри людей до нової поліції. Тому головною метою сьогоднішнього зібрання і є напрацювання шляхів взаємодії населення, громадських організацій і поліції з метою ефективного використання цієї довіри на користь громаді Чернігова.

Одне з найважливіших побажань поліцейських до громадян — не стояти осторонь будь-якого правопорушення та проявляти свідому громадянську позицію, не лише в соцмережах, а й на практиці: допомагати правоохоронцям доводити справу до логічного завершення – до суду (бути свідками, понятими).

Цінною пропозицією з боку громади можна вважати створення електронної «скриньки-довіри» поліції, куди можна буде надсилати не лише інформацію про факти порушення закону, але й підтверджуючі світлини та відео-докази правопорушень.

Важливим кроком до покращення безпеки жителів міста стане запуск у вересні нинішнього року системи відеоспостереження в місті Чернігові в рамках програми «Безпечне місто». Керівник Чернігівського відділу поліції повідомив співрозмовників, що днями подібну систему запущено в дію в Прилуках, і вже є перші вагомі результати її застосування: завдяки засобам відеоспостереження було розкрито факт незаконного заволодіння транспортним засобом.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини