Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:13:03

Поліція закликає дорослих бути уважними до юних учасників руху

22.06.2016   06:42Агенцiя

З початку літа на Чернігівщині сталося 8 ДТП за участю неповнолітніх, в яких семеро дітей отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, один підліток загинув.

Тривають літні шкільні канікули, тому більшість часу діти проводять на вулиці, часто забуваючи про елементарні правила поведінки на дорозі. Так, тільки протягом останніх вихідних сталися 3 дорожньо-транспортні пригоди за участю  неповнолітніх, дві з яких скоєні з вини дітлахів. 

Увечері 18 червня в селищі Олишівка Чернігівського району 62-річний водій з Носівки, керуючи автомобілем ГАЗ-3307, скоїв наїзд на 12-річного велосипедиста. Хлопчик різко змінив напрямок руху велосипеда, внаслідок чого відбулося зіткнення, постраждалий отримав тяжкі тілесні ушкодження й доставлений до Чернігівської обласної лікарні. 

18 червня о 23:00 в селі Количівка Чернігівського району 53-річний водій з Чернігова, керуючи автомобілем «Газель», скоїв наїзд на 15-річного юнака, який рухався на мопеді в попутному напрямку з «Газеллю». Підліток не мав прав на керування та відповідних навичок водіння. На дорозі він змінив напрямок руху, внаслідок чого відбулося зіткнення. 

Хлопчик отримав тяжкі тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, забою головного мозку та перелому тім'яної кістки. Постраждалого госпіталізували до травматологічного відділення Чернігівської дитячої обласної лікарні.

Поліція нагадує дорослим, що дії дітей на дорозі можуть бути менш передбачувані, ніж інших учасників руху, тому водії повинні проявляти підвищену обережність, коли бачать підлітків на велосипедах чи мопедах. Пам'ятайте, що діти вчаться, беручи приклад з дорослих, тому не порушуйте правила дорожнього руху й не дозволяйте цього іншим.

Звісно, будь-якими профілактичними заходами, якими б дієвими вони не були, проблему дитячого дорожньо-транспортного травматизму не викорінити. Проте якщо знання, прищеплені в першу чергу дорослими, допоможуть врятувати від травмування під колесами юних учасників дорожнього руху, зусилля не будуть марними.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини