Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:31:49

Тіньовий бізнес чернігівських депутатів

03.06.2016   14:12

Кожен сьомий депутат приховав свій бізнес у деклараціях за 2015 рік. Лідирують представники «Нашого краю».

Чернігівська міська рада VII скликання налічує 42 депутата. Шестеро з них не задекларували або не повністю задекларували свій чи/та родинний бізнес. Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ).

Депутати міськради приховали від декларацій щонайменше 13 фірм. У 9 випадках йдеться про бізнес самих  депутатів, у 4 – членів їхніх родин.

Найбільша кількість незадекларованого бізнесу на одного депутата – це 4 компанії депутата від Радикальної партії Олега Ляшка, директора ПП «Мікас» Наталії Осіковської, яка у раді очолює постійну комісію з питань соціально-економічного розвитку, підприємництва, туризму та інвестиційної діяльності. У двох фірмах депутат має частки сама, ще в двох – її чоловік.

Депутат від партії «Батьківщина», директор ПП «Партнер 2000» Іван Бакшун не задекларував 3 фірми. У двох підприємствах він має частку сам, у одній – його дружина. У раді Бакшун очолює постійну комісію з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин.

Депутат від «Нашого краю» Ігор Желдак не вказав у декларації дві свої фірми. Одна з них ТОВ «Фірма «МЖК-Сервіс», в якій депутат є директором та одноосібним власником. Розмір його внеску до цієї фірми, яка займається будівництвом, складає 2,8 млн грн. За останні 6 років «МЖК-Сервіс» виграв 8 тендерів на ремонт різних об’єктів комунальної власності на загальну суму 27,34 млн грн, з них у 2015 році – 5,18 млн грн.

Щодо сфери незадекларованого бізнесу, то 5 фірм пов’язані з будівництвом та нерухомістю, 3 – з торгівлею, ще 3 – з діяльністю ресторанів та наданням послуг мобільного харчування, 1 – з мисливством, і ще 1 – з атракціонами та тематичними парками.

Найбільше порушників серед депутатів Чернігівської міськради виявилося у фракції партії «Наш край» – 3 особи. Окрім того, від «Батьківщини», «Опозиційного блоку» та Радикальної партії Олега Ляшка бізнес не задекларували по одному депутату.

Нагадаємо, згідно з законом «Про засади запобігання і протидії корупції» усі депутати повинні були подати декларацію про доходи за 2015 р., в якій мали вказати інформацію про розмір внесків до статутного капіталу товариств, підприємств або організацій – своїх та своєї родини.

Віктор Волокіта, «Наші гроші»


http://nashigroshi.org/2016/06/03/tinovyj-biznes-chernihivskyh-deputativ/

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини