Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 21:57:04

Відбулася прес-конференція з нагоди відкриття ГО «Ініціатива "Активні громадяни"

02.06.2016   17:19Агенцiя

Передумовою створення була 2-річна робота волонтерського відділу в рамках діяльності ГФ «Самооборона Чернігівщини».

На початку діяльності пріоритетними були такі напрямки: допомога українській армії, забезпечення їх всім необхідним, поставка допомоги в зону АТО, стоматологічна допомога військовим, які перебувають на сході країни; патріотичне виховання молоді; проведення різноманітних заходів, акцій, ярмарків та ін. З вересня 2014 р. організація почала займатися допомогою родинам військових.

Було організовано склад гуманітарної допомоги, де родини бійців безкоштовно отримують все необхідне (одяг, взуття, іграшки, книжки, канцелярію та ін.). Крім цього, було забезпечено десятки родин дровами. Надано сприяння у вирішенні складних побутових питань громадян, надання юридичних та психологічних консультацій.

За 2015 рік було проведено 80 заходів по організації дозвілля та відпочинку як дітей бійців, так і цілих родин. Крім цього за минулий рік було організовано 9 поїздок з метою відпочинку діток по Україні та закордон.

Працює проект «Культурний десант», в рамках якого здійснюються поїздки на схід з показами українське кіно, пропагандою української культури, патріотичним вихованням молоді у звільнених від окупації містах.

Наразі волонтери прийшли до розуміння, що актуальним є питання підвищення громадянської активності людей, їхньої самосвідомості, підвищення бажання боротися за власні права та відстоювати свої інтереси. Тому для більш ефективної та якісної роботи була створена ГО «Ініціатива «Активні громадяни». Місія організації: «Від добрих справ до активного громадянського суспільства».

З метою працювати більш ефективно новоствореною організацією було розроблено операційний план до кінця 2016 року та стратегічний на 2016-2020 рр., напрацьовано план заходів. Про те, що вже було реалізовано, про плани, перспективи та бачення своєї діяльності і йшла мова на прес-конференції ГО «Ініціатива «Активні громадяни».

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.