Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:03:31

Під час пожежі врятовано 7-річну дівчинку

02.06.2016   14:31

1 червня о 20:16 до оперативно-диспетчерської служби Управління ДСНС у Чернігівській області надійшло повідомлення про пожежу балкону в п'ятиповерхівці по проспекту Миру, 55, що в обласному центрі.

За викликом на місце події прибуло 3 автоцистерни та автодрабина 2-х пожежно-рятувальних підрозділів міста. На цей час, балкон на третьому поверсі був повністю охоплений полум`ям, утворилася загроза розповсюдження вогню всередину помешкання та розташовані вище балкони. Сусіди повідомили рятувальникам, що всередині квартири можуть знаходитись чоловік та дитина, проте після проведення розвідки місця пожежі, дана інформація не підтвердилась.

Вогнеборці о 20:31 локалізували та о 20:46 остаточно ліквідували пожежу.

Як з’ясувалося пізніше, на час виникнення пожежі 35-річний господар разом з 7-річною дівчинкою перебували вдома. Загорання на балконі помітила дівчинка та повідомила про це батька. Коли чоловік відчинив двері балкону, через доступ кисню вогонь відразу охопив весь балкон, а їдкий дим вмить заповнили  кімнату. Не розгубившись, батько схопив дитину, вибіг у сусідню кімнату та через вікно спустив її на карниз прибудови, де її підхопили сусіди.

 Сам же чоловік, надихавшись небезпечного чаду, встиг вибігти на сходову клітину. Рятувальники евакуювали чоловіка в небезпечне місце та передали його медичним працівникам. Внаслідок пожежі господар отримав опіки верхніх дихальних шляхів, отруєння чадним газом та був госпіталізований до опікового відділення Чернігівської обласної лікарні.

На гасіння пожежі залучалося 13 чоловік особового складу та 4 одиниці спеціальної техніки.

Вогнем знищено майно на балконі, балконну раму, пошкоджено меблі в кімнаті та зовнішнє облицювання розташованого вище балкону.
Ймовірніше за все, причиною пожежі послужила необережність під час паління господаря.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини