Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:50:56

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

02.06.2016   09:31Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 1 червня до 8:00 2 червня 2016 року.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано  10 небезпечних подій, а саме: 5 дорожньо-транспортних пригод, 2 пожежі, 2 випадки виявлення боєприпасів та 1 випадок виявлення ртуті. Внаслідок цих подій загинуло 4 особи та 8 осіб постраждали.


Ліквідація наслідків несприятливих погодних умов:

За уточненою інформацією внаслідок несприятливих погодних умов (пориви сильного вітру та сильний дощ) в ніч з 30 на 31 травня в смт Добрянка Ріпкинського району були пошкоджені дахи 7 будинків:

    житловий будинок по вул. Богдана Хмельницького, 169 на площі 120 м²;
    житловий будинок по вул. Миру, 51 на площі 50 м²;
    житловий будинок  по вул. Святодмитріївській, 85 на площі 20 м²;
    житловий будинок по вул. Центральній, 371 на площі 8 м²;
    житловий будинок по вул. Святодмитріївській, 168 на площі 16 м²;
    господарча будівля по вул. Центральній, 295 на площі 16 м²;
    господарча будівля по вул. Центральній, 373 на площі 10 м².

Крім того, були повалені 44 дерева, порушено сполучення по вулицях Центральній, Преображенській, Богдана Хмельницького, Самойленка.      Вітками та поваленими деревами були пошкоджені лінії 0,4 кВт.
Для надання допомоги з ліквідації наслідків буревію залучалися: 6 чол. від ДПРЧ-6 (смт Ріпки), 1 чол. та 2 одиниці техніки від Ріпкинського районного відділу У ДСНС України у Чернігівській області, 3 чол. та 1 одиниця техніки від МПК «Добрянка», 10 чол. та 3 одиниці техніки від Добрянського лісового господарства,  4 чол. та 1 одиниця техніки від Ріпкинського ДЕГГ, 3 бригади (15 чол. та 5 одиниць техніки) від районної служби електричних мереж ПАТ «Чернігівобленерго»,  6 чол. та 2 одиниці техніки від станційно-лінійної дільниці №3 ПАТ «Укртелеком». (смт Ріпки).       
Станом на 21 год. 1 червня в смт Добрянка сполучення відновлено, водо- та газопостачання працюють у сталому режимі, без електропостачання залишаються  155 абонентів.
Дахи  пошкоджених будинків  тимчасово  перекриті поліетиленовою плівкою та брезентом.
Керівництвом райдержадміністрації  вирішується питання щодо надання  допомоги постраждалому населенню.
Аварійно-відновлювальні роботи продовжуються.     
 


Дорожньо-транспортні пригоди – 5:

- за уточненою інформацією в с. Томашівка Ічнянського району о 4 год. 15 хв.  1 червня водій автомобіля "Тoyota Camry", перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, здійснив наїзд на групу  батьків та родичів, що супроводжували школярів, випускників школи, після чого здійснив зіткнення з деревом. Внаслідок пригоди загинули 3 людини: жінка, 1982 року народження, та два чоловіки, 1992 і 1973 років народження. Крім того,  1 жінка супроводження та водій автомобіля з двома пасажирами  отримали травми різного ступеню важкості і були доставлені до Ічнянської центральної районної лікарні;

- біля с. Боромики Чернігівського району о 23 год. 47 хв. 31 травня водій автомобіля "ВАЗ-2106" здійснив зіткнення з придорожнім деревом. Внаслідок пригоди водій, 1983 року народження, загинув на місці події;

-  в с. Хотіївка Корюківського району о 4 год. 57 хв. 1 червня водій автомобіля "ЗАЗ- 110307" здійснив зіткнення з електроопорою. Внаслідок пригоди водій та пасажир отримали тілесні ушкодження та були доставлені до Корюківської центральної районної лікарні;

- в м. Корюківка по вул. Бульварній о 18 год. 30 хв. 1 червня водій автомобіля  "ВАЗ- 2110" здійснив наїзд на пішохода, який раптово почав перебігати проїжджу частину дороги. Внаслідок пригоди пішохід отримав тілесні ушкодження та був доставлений до Корюківської центральної районної лікарні;

- в м. Чернігові по проспекту Миру біля будинку №65 близько 19 год. 40 хв. 1 червня водій автомобіля "Škoda Octavia" здійснив наїзд на пішохода, який перетинав проїжджу частину дороги. Внаслідок пригоди пішохід отримав тілесні ушкодження та був доставлений до Чернігівської міської лікарні №2.


Пожежі в житловому секторі – 2.


Виявлення боєприпасів – 2:

- на відкритій території у м. Чернігові по вул. Толстого, 148, поблизу загальноосвітньої школи №24,  о 15 год. 25 хв. 1 червня було виявлено сучасний артилерійський снаряд калібру 125 мм. Відстань до будівлі школи складає 500 м, до футбольного поля - 7 м. Місце знахідки охороняється. Подана заявка на знешкодження до управління  ДСНС України у Чернігівській області; 

- на 656 км Південно-Західної залізниці, перегон від станції "Бахмач-пасажирський " до залізничної станції  "Хутір-Халімонове" (пікет №8)  о   19 год. 30 хв. 1 червня було виявлено 2 гранати РГД-33 часів Другої світової війни. Місце знахідки охороняється. Знищення гранат планується здійснити 2 червня групою розмінування 8 навчального центру Державної спеціальної служби транспорту Міністерства інфраструктури.


Виявлення ртуті – 1:

В м. Городня по вул. Радгоспній, 23 о 9 год. 45 хв. 1 червня  в господарській будівлі було виявлено ємність об’ємом 250 мл з рідиною схожою на ртуть. Ртуть було вилучено, організацією утилізації даної речовини займається Городнянська райдержадміністрація.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 9- 12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин  – 11мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 9 мкр/год, Семенівка –  9 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 01 червня до 20 години 02 червня очікується мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер східний 5-10 м/с. Температура по області вночі 7-12º тепла, вдень 18-23º тепла.
По Чернігову температура вночі 9-11º тепла, вдень 20-22º тепла.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини