Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 03:44:44

Проведено спільну нараду з арбітражними керуючими з питань погашення заборгованості із заробітної плати

30.05.2016   07:41Агенцiя

Відділом з питань банкрутства Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області 27 травня за участю арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) проведено спільну нараду з питань погашення заборгованості із заробітної плати перед працюючими та звільненими працівниками підприємств – боржників Чернігівської області до яких застосовуються судові процедури банкрутства.

Вказана нарада проведена на виконання доручення Міністра юстиції України від 14.04.2014 № 6.2-48/911 та мала на меті розробку дієвих заходів для підвищення відсотку погашення найбільш соціально важливого виду заборгованості - заборгованості із заробітної плати.

На сьогодні загальний показник заборгованості із заробітної плати перед працівниками 7 підприємств – боржників Чернігівської області, до яких застосовуються судові процедури банкрутства складає 8 513,6 тис. грн.
З вказаної групи боржників, які мають невиконані зобов’язання пов’язані з трудовими правовідносинами: 1 перебуває у процедурі розпорядження майном, борг по заробітній платі складає 234 тис. грн. або 3% від загальної заборгованості по регіону; до 1 підприємства застосовується процедура санації, яка проводиться керівником, сума боргу становить 2 217 тис. грн. або 26% від загального розміру заборгованості; 5 суб’єктів господарювання перебувають у ліквідаційній процедурі та мають заборгованість 6 062,6 тис. грн., або 71% відповідно.

Загальний показник заборгованості по заробітній платі по підприємствах регіону погіршується за рахунок збільшення такої заборгованості на ПАТ «БК «Домобудівник» на 2 150 тис.грн.

Найбільшими боржниками регіону, які мають невиконані зобов’язання з оплати праці та до яких застосовуються судові процедури банкрутства залишаються:

- ПАТ Будівельна компанія «Домобудівник» - заборгованість складає 5 104 тис. грн., застосовується судова процедура ліквідація;

- ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння» - заборгованість складає 2 217 тис.грн., застосовується процедура санація.

Також, на зазначений захід були запрошені представники державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області.

При конструктивному діалозі з’ясовано ряд проблем, які перешкоджають на сьогодні арбітражним керуючим погасити заборгованість із заробітної плати на підприємствах, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство та для вирішення яких необхідно не тільки вжиття дієвих заходів арбітражними керуючими, а й сприяння у вирішенні зазначеного питання з боку органів юстиції та місцевої виконавчої влади.

За результатами наради, прийнято рішення продовжувати роботу у напрямку забезпечення координації дій структурних підрозділів Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області та арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів), які виконують відповідні повноваження на підприємствах боржниках Чернігівської області, що мають заборгованість із виплати заробітної плати, з обов’язковим сприянням у вирішенні проблемних питань, що виникають у діяльності арбітражних керуючих.

Питання погашення заборгованості із заробітної плати перед працюючими та звільненими працівниками підприємств – банкрутів перебуває на постійному контролі у територіальному органі з питань банкрутства.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.