Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:41:04

Чернігівські патрульні відзначили перші 100 днів роботи

28.05.2016   07:05

В ГУНП в Чернігівській області відбулася прес-конференція, присвячена ста дням роботи нової патрульної поліції Чернігова.

З нагоди перших 100 днів роботи нової патрульної поліції з представниками мас-медіа зустрівся очільник Головного управління Національної поліції Едуард Альохін, начальник управління патрульної поліції Чернігова Олександр Леонов та начальник Чернігівського відділу поліції Сергій Кагітін.

Вони нагадали журналістам, що чернігівські патрульні поліцейські прийняли присягу і приступили до виконання своїх обов'язків 19 лютого. Вже з перших днів роботи нової патрульної поліції громадяни відчули, що на вулиці Чернігова вийшла справжня сервісна служба, яка дійсно служить і допомагає.

Громада спочатку прискіпливо придивлялася до юнаків і дівчат у новенькій формі, а потім таки визнала, що вони заслуговують на довіру. Це викликано, в першу чергу, орієнтованістю патрульних саме на надання допомоги, профілактику та роз'яснювальну роботу.

Відкриваючи прес-конференцію, тимчасово виконуючий обов'язки начальника ГУНП в Чернігівській області Едуард Альохін поставив позитивну оцінку діяльності нової патрульної поліції і висловив переконання, що діяльність патрульних буде тільки покращуватися.

У свою чергу начальник управління патрульної поліції Чернігова Олександр Леонов визнав, що протягом цих ста днів у роботі патрульних було багато різних моментів - від резонансних до курйозних, але статистика і результати говорять самі за себе, що поліція із своїм завданням справляється. Олександр Леонов також подякував начальнику ГУНП в Чернігівській області Едуарду Альохіну за всебічну підтримку і сприяння в роботі патрульних, особливо на початковому етапі.

Начальник Чернігівського відділу поліції Сергій Кагітін висловив задоволення роботою патрульних, які позитивно впливають на  профілактику правопорушень та ефективність розкриття злочинів «по гарячих слідах». Протягом 100 днів патрульні оперативно розкрили 49 злочинів - це 1 вбивство, 1 розбійний напад, 2 пограбування, 10 крадіжок, 9 фактів незаконного обігу наркотиків і 3 факти незаконного обігу зброї. Було відзначено, що підвищення оперативності реагування на виклики сталося зокрема й завдяки введенню в дію нової служби «102».

Едуард Альохін підкреслив, що одразу після цього в Чернігові кількість заяв і повідомлень громадян зросла майже вдвічі. Всього ж за період дії нової служби «102» вона прийняла понад 72 тисячі повідомлень від громадян з усієї області.

Основними перевагами впровадження нового виду послуг є стовідсоткова реєстрація всіх звернень, гарантована можливість додзвонитися оператору, своєчасне реагування та прибуття наряду на місце скоєння правопорушення.

Хоча патрульна поліція безпосередньо підпорядкована Департаменту патрульної поліції, але під час масових заходів у Чернігові поліція і патрульні несуть службу пліч-о-пліч. Так було під час Великодніх свят, Дня пам'яті і примирення, Дня Перемоги у Другій світовій війні, поминальних днів. Залучається автопатруль патрульної поліції і під час проведення футбольних матчів на чернігівському стадіоні імені Гагаріна.

В ході прес-конференції журналісти обговорили з керівництвом поліції перспективи встановлення у публічних місцях обласного центру камер відеоспостереження, останні резонансні злочини та події.

Спілкування відбувалося у формі конструктивного діалогу, журналісти висловлювали свої думки та бачення ситуації зі сторони. Після основної частини зустрічі представники ЗМІ мали нагоду на власні очі побачити, як працює нова служба «102», та поспілкуватися з операторами.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини