Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:01:16

У Ніжині створена організація батьків та дітей з особливими потребами

25.05.2016   16:51

20 травня у великому залі виконкому міської ради відбулись установчі збори засновників громадської організації «Ніжинська міська організація батьків та дітей з особливими потребами».

Останнім часом в міській громаді, зокрема в родинах, де є діти, молодь батьки та інші особи з інвалідністю,  виникла нагальна потреба об’єднатись для спільного вирішення багатьох наболілих питань.

Попередньо, протягом двох місяців, у цьому напрямі працювала ініціативна група у складі батьків, які виховують і доглядають дітей та  молодих людей з  функціональними обмеженнями, і працівників Ніжинського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, які надають соціальні послуги таким  верствам населення.

Головуючим на зборах обрали людину із багаторічним досвідом роботи  з відповідними категоріями громадян, а також із досвідом громадської діяльності — директора центру соціальних служб Наталію Кучеровську.

На зборах було затверджено Статут і назву організації, обрано її керівний склад та визначено осіб, які представлятимуть її у правовідносинах із державою й іншими особами.

За одноголосним рішенням зборів громадську організацію «Ніжинська міська організація батьків та дітей з особливими потребами» очолюватимуть  та представлятимуть її голова Лиман Сергій Петрович, перший заступник  голови Близнюк Тетяна Олександрівна та ще два його заступники Онищик Альона Вікторівна  й  Овдієнко Світлана Василівна.

Учасники зборів також обговорили плани на найближче майбутнє, серед яких першочерговою є реєстрація організації у встановленому законом порядку, надалі – створення її власної інтернет-сторінки, забезпечення членів організації необхідними медичними препаратами,  налагодження партнерських відносин з фізичними  та юридичними особами, залучення благодійної  й волонтерської допомоги, підготовка до відзначення Дня захисту дітей влаштування літнього відпочинку сімей та інше.

Після зборів члени ради розглянули ескізи емблеми організації, виготовлені гуртківцями Будинку дітей та юнацтва. Авторів кращих ідей буде відзначено призами.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини