Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:25:34

Обласна влада працює над поліпшенням умов для онкохворих

13.05.2016   12:22Агенцiя

Із робочим візитом до Чернігівського обласного онкологічного диспансеру 11 травня завітала заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Наталія Романова.

Вона не перший рік тісно співпрацює з медичними закладами та громадськими організаціями у питаннях подолання захворювань та забезпечення медичним оснащенням.

У межах заходу Наталія Андріївна ознайомилася зі станом надання медичної допомоги хворим, відвідала нещодавно створений денний стаціонар та профільні відділення онкодиспансеру.

На її думку, медичний заклад зробив слушні кроки вперед задля головного – він працює і розвивається на потребу пацієнтам, максимально докладає зусиль щодо забезпечення їх ліками, необхідним обладнанням, лікуванням у комфортних умовах. До того ж паралельно розвивається фаховість медиків, які постійно опановують та впроваджують в свою практику новітні методики й технології.

Втім суттєвим стримуючим фактором розвитку бюджетної структури є скромне державне фінансування. Проте, за словами Наталії Романової, попри всі проблеми й труднощі галузі медицини, обласна влада разом із профільним міністерством працює над тим, щоб потреби онкохворих були задоволені.

Під час обговорення проблем медичної сфери наголошувалося і на забезпеченні денного стаціонару онкодиспансеру спеціальними кріслами.

Головний лікар Чернігівського обласного онкодиспансеру Валерій Зуб зазначив, що такі робочі зустрічі вкрай важливі, адже вони дозволяють всім ланкам, що опікуються потребами онкохворих, бути не тільки в курсі їх потреб, бачити реальний стан речей, а і спільно вирішувати досить проблемні питання.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини