Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:18:14

У Чернігові підписано Угоду про співпрацю щодо національно-патріотичного виховання молоді

10.05.2016   11:33

Напередодні відзначення Дня пам'яті та примирення й 71 річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, 6 травня, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко взяв участь у зустрічі з представниками ветеранських організацій області та міста Чернігова, спілки воїнів-інтернаціоналістів, учасниками антитерористичної операції на сході України.

Зустріч проходила в Чернігівській обласній державній адміністрації за участю голови облдержадміністрації Валерія Куліча та першого заступника голови обласної ради Валентина Мельничука.

Звертаючись до учасників зібрання, міський голова привітав всіх ветеранів війни та праці, афганців та учасників АТО. Він зазначив, що всі вони є поколінням героїв та переможців, якими всі українці будуть завжди пишатись. Кожен громадянин пам’ятатиме про безстрашні подвиги, про побратимів, юність яких не встигла розквітнути і життя яких скінчилося на полі бою.

Перед присутніми також з вітальним словом виступили голова Чернігівської обласної організації ветеранів України Анатолій Москаленко, учасник бойових дій Другої світової війни Костянтин Каземиров, голова Чернігівського обласного відділення Української спілки в’язнів-жертв нацизму Ніна Зубок, заступник голови Чернігівського обласного відділення Української спілки ветеранів Афганістану Анатолій Кирилюк, представник Українського інституту національної пам’яті в Чернігівській області Сергій Бутко, голова Чернігівської міської організації ветеранів України Ірина Четвертак і завідувач сектору в Чернігівській області Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, голова ради громадської організації «Щит 41» Альберт Черешко.

Наприкінці зустрічі відбулось підписання Угоди про співпрацю щодо національно-патріотичного виховання молоді між обласною державною адміністрацією, обласною радою, Чернігівською міською радою та обласною організацією ветеранів України, обласним відділенням Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), громадською організацією «Щит 41».

У цьому документі засвідчено готовність обласної та міської влади, а також ветеранських організацій формувати національно свідоме, патріотично налаштоване молоде покоління, яке буде вболівати за свою країну, бажатиме учитись і працювати для її розвитку як суверенної країни з європейськими цінностями.

Після підписання цієї Угоди присутніх ветеранів привітали учні чернігівської загальноосвітньої школи № 29.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини