Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 22:19:07

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

29.04.2016   09:20Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 28 квітня до 8:00 29 квітня 2016 року.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 11 небезпечних подій, а саме:  5 дорожньо-транспортних пригод, 6 пожеж та 1 випадок виявлення боєприпасів часів Другої Світової війни. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 10 осіб постраждали.
     

Дорожньо-транспортні пригоди
– 5:

- в м. Прилуки по вул. Гвардійській близько 21 год. 27 квітня водій автомобіля "Ford Scorpio" не вибрав безпечної швидкості руху та здійснив зіткнення з автомобілем "DAF CF 85", що рухався в попутному напрямку. Внаслідок пригоди водій та пасажир автомобіля "Ford Scorpio" отримали тілесні ушкодження та були доставлені до Прилуцької центральної районної лікарні;

- на 74 км. автотраси Київ-Чернігів-НовіЯриловичі (Козелецький район)  о 7 год. 40 хв. 28 квітня водій автомобіля "ВАЗ-2104" не врахував дорожню обстановку, не вибрав безпечної швидкості руху та здійснив зіткнення з автомобілем "Москвич 412". Внаслідок пригоди водій автомобіля "Москвич 412" та два пасажира автомобіля "ВАЗ-2104"отримали тілесні ушкодження та були доставлені до Козелецької центральної районної лікарні;

- біля с. Іванівка Чернігівського району о 10 год. 38 хв. 28 квітня внаслідок вибуху переднього колеса перекинувся у кювет та загорівся автомобіль "ДAF" з напівпричепом-цистерною, в якій знаходилось близько 21 т дизельного пального. Внаслідок пригоди водій автомобіля отримав тілесні ушкодження, термічні опіки та був доставлений до опікового відділення Чернігівської обласної лікарні. Пожежа була локалізована об 11 год. 20 хв., рух транспортних засобів на цій ділянці дороги був перекритий з 10 год. 45 хв. О 12 год. 45 хв. рух транспортних засобів було відновлено;

- на перехресті автодороги м. Бахмач-с. Городище Бахмацького району о 10 год. 12 хв. 28 квітня водій автомобіля "Opel Аstra" здійснив зіткнення з автомобілем "Кіа Sportage ". Внаслідок пригоди пасажир автомобіля "Opel Аstra" отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований до Бахмацької центральної районної лікарні;

- на 1 км автодороги с. Іванівна-с. Слобода Чернігівського району о 13 год. 40 хв. 28 квітня водій автомобіля"Opel Omega", перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, не справився з керуванням, з'їхав на праве узбіччя та перекинувся. Внаслідок пригоди водій та два пасажира отримали тілесні ушкодження та були доставлені до Чернігівської міської лікарні №2.
 


Пожежі – 5, з них 3 пожежі в житловому секторі та 2 інші пожежі.


Виявлення вибухонебезпечних предметів часів Другої Світової війни - 1:

В м. Чернігові по вул. Інструментальній, 22 на відкритій території о 9 год.20 хв. 28 квітня виявлено артилерійський снаряд калібру 122 мм часів Другої Світової війни. Вибухонебезпечний предмет вилучено співробітниками вибухотехнічної служби ГУ НП в Чернігівській області та планується знищити 29 квітня.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  10-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин – 12 мкр/год., Прилуки – 11 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 12 мкр/год, Семенівка – 10 мкр/год., Щорс – 10 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 28 квітня до 20 години 29 квітня очікується мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер північно-західний 5-10 м/с. Температура по області вночі 4-9º тепла, вдень 14-19º тепла.
По Чернігову температура вночі 6-8º тепла, вдень 17-19º тепла.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.